Ανεξέλεγκτες οι πυρκαγιές στην Αυστραλία – «Φύγετε γρήγορα» φώναζαν οι αρχές στους κατοίκους (video)

Must Read

Σε εγκατάλειψη των σπιτιών τους προέτρεψαν τους κατοίκους ορισμένων περιοχών οι αρχές της Αυστραλίας, καθώς ο καύσωνας που επέρχεται μπορεί να αναζωπυρώσει τις πυρκαγιές που έχουν ήδη κάψει τεράστιες εκτάσεις, κι έχουν προκαλέσει πάνω από 20 θανάτους ανθρώπων και πάνω από 1 δισ. θανάτους ζώων.

Συγκεκριμένα, η υπουργός Αστυνομίας της πολιτείας Βικτόρια, Λάιζα Νέβιλ, απευθυνόμενη στους κατοίκους των περιοχών που κινδυνεύουν δήλωσε: «Φύγετε! Φύγετε γρήγορα!».

Στη Νότια Αυστραλία πολλοί κάτοικοι μικρών χωριών του νησιού Κάνγκουρου, νότια της Αδελαΐδας, μεταφέρθηκαν σε ασφαλές μέρος.

«Όλες οι προειδοποιήσεις που εκδώσαμε έναν σκοπό έχουν, να σωθούν ζωές».

Οι απώλειες από τις πυρκαγιές

Οι αρχές επιβεβαίωσαν σήμερα τον θάνατο και τέταρτου πυροσβέστη, ανεβάζοντας στους 26 τον αριθμό των νεκρών από την έναρξη της κρίσης τον Σεπτέμβριο.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ εκτίμησαν πως ένα δισεκατομμύριο ζώα έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν από τον Σεπτέμβριο, μόνο στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Επιπλέον, περισσότερα από 2.000 σπίτια έγιναν στάχτη και περίπου 80.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα κάηκαν σε όλη τη χώρα, μια επιφάνεια ίση με το νησί της Ιρλανδίας.

Δείτε επίσης: Παγετώνες αλλάζουν χρώμα στη Νέα Ζηλανδία εξαιτίας των πυρκαγιών στην Αυστραλία

Ο καπνός από τις πυρκαγιές έφθασε μέχρι την Αργεντινή και τη Βραζιλία, περισσότερα από 12.000 χλμ. στην άλλη άκρη του Ειρηνικού, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές υπηρεσίες των χωρών αυτών.

Παρότι ο καιρός είναι πιο δροσερός και σημειώθηκαν βροχοπτώσεις σε ορισμένες περιοχές στο ανατολικό τμήμα της χώρας, δεκάδες πυρκαγιές παραμένουν εκτός ελέγχου, ενώ αναμένεται ένα νέο κύμα καύσωνα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This