Κυριακή 13/6/2021

Νοσοκόμα δηλητηρίασε τον σύζυγό της με κολλύριο και «έφαγε» 25 χρόνια φυλακή

Ένοχη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως δήλωσε στο δικαστήριο γυναίκα από τη Νότια Καρολίνα, η οποία καταδικάστηκε σε 25 έτη κάθειρξη, επειδή δηλητηρίασε τον σύζυγό της με κολλύριο.

Η 53χρονη Λάνα Κλέιτον ομολόγησε ότι είχε ρίξει σταγόνες κολλύριου στο νερό του συζύγου της δυο μέρες πριν από τον θάνατό του. Ο 64χρονος Στίβεν Κλέιτον αρχικά θεωρήθηκε ότι είχε πεθάνει από φυσικά αίτια, όμως οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν ότι στον οργανισμό του υπήρχαν υψηλά επίπεδα τετραϋδροζολίνης, μια ουσία που συναντάται στα κολλύρια ματιών.

ΣΤΙΒΕΝ ΚΛΕΙΤΟΝ

Η σύζυγός του, νοσοκόμα στο επάγγελμα, γνώριζε ότι το θύμα δεν θα υποπτεύονταν κάτι, αφού οι σταγόνες είναι άοσμες και άγευστες. Όταν οι ερευνητές άρχισαν να την υποπτεύονται, εκείνη τους είπε ότι ο σύζυγός της συνήθιζε να ρίχνει κολλύριο στα ποτά του, ωστόσο η εξήγησή της δεν τους έπεισε, με συνέπεια να συλληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2018.

Ιδιαίτερα ευάλωτο άτομο

Σύμφωνα με την εισαγγελία, το κίνητρο της Λάνα Κλέιτον, η οποία ήταν θρησκευόμενη κι έδινε συχνά το «παρών» σε συγκεντρώσεις ανάγνωσης της Βίβλου, ήταν οικονομικό, καθώς φέρεται επίσης ότι έκαψε τη διαθήκη του.

Διαβάστε επίσης: Συνεχίζεται η «κυριαρχία» των Τζιχαντιστών στην Ιντλίμπ της Συρίας

Οι δικηγόροι της τόνισαν κατά τη διάρκεια της δίκης ότι πρόθεσή της ήταν να κάνει το θύμα να αισθανθεί αδιαθεσία και όχι να τον σκοτώσει, επειδή ασκούσε σωματική βία εναντίον της. Την παρουσίασαν, μάλιστα, σαν ένα ιδιαίτερα ευάλωτο άτομο, που είχε υποστεί σεξουαλική βία ως παιδί.

Φίλοι και συγγενείς του ζευγαριού, πάντως, δηλώνουν έκπληκτοι από την πράξη της, δεδομένου ότι ήταν πάντα πολύ ήρεμη και ευγενής, ενώ τονίζουν ότι ο σύζυγός της ήταν πολύ υπερήφανος για εκείνη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ