Πέμπτη 17/6/2021

Τουρκία έτοιμη για όλα παρά τη συμφωνία για εκεχειρία – Στη Λιβύη 2.400 δικοί της Σύροι μαχητές

Παρά τη συμμετοχή της Τουρκίας στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη και παρά το γεγονός ότι αυτή κατέληξε σε συμφωνία για τη δημιουργία πλάνου, που θα επιφέρει εκεχειρία στη χώρα, οι Τούρκοι διατηρούν τους περίπου 2.400 Σύρους μαχητές τους στη Λιβύη, ενώ εκπαιδεύουν κι άλλους ενόψει της αποστολής τους, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η Τουρκία, που υποστηρίζει τη διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (ΚΕΣ) που εδρεύει στην Τρίπολη, σκοπεύει να αναπτύξει περίπου 6.000 Σύρους στη Λιβύη, πρόσθεσε η μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία εδρεύει στο Λονδίνο και επικαλείται πληροφορίες που της έδωσαν ακτιβιστές.

«Σχεδόν 2.400 μαχητές έχουν ήδη μεταφερθεί στην Τρίπολη, ενώ άλλοι σχεδόν 1.700 νεοσύλλεκτοι έφθασαν στην Τουρκία, για να εκπαιδευτούν», ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, χωρίς να διευκρινίσει πότε.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι Σύροι, οι οποίοι στρατολογήθηκαν προέρχονται από την περιοχή Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία.

Όπως αναφέρει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Al Monitor, μέχρι σήμερα η Άγκυρα έχει αναπτύξει περίπου 80 στελέχη των ένοπλων δυνάμεών της στη λιβυκή επικράτεια, που έχουν αναλάβει καθήκοντα συντονισμού και εκπαιδεύουν δυνάμεις πιστές στα στρατεύματα της κυβέρνησης στην Τρίπολη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ