Τρίτη 15/6/2021

Μια σούπα με… νυχτερίδα πιθανό να οφείλεται για την μετάδοση του κοροναϊού – Η πρώτη φωτογραφία του ιού (video)

Μια απίστευτη θεωρία διατύπωσε ομάδα Κινέζων επιστημόνων για τον νέο κοροναϊό, καθώς αναφέρουν ότι μπορεί να μεταδόθηκε στους ανθρώπους από κατανάλωση φιδιού ή νυχτερίδας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ευρήματα μελέτης που δημοσιεύθηκε στο «Journal Of Medical Virology», πρόκειται για ένα νέο στέλεχος το οποίο φαίνεται να είναι ένα μείγμα δύο άλλων κοροναϊών: ένα από νυχτερίδες και ένα άγνωστης προέλευσης.

Η ομάδα, μάλιστα, παρουσίασε στοιχεία και με βάση αυτά ο ιός πριν χτυπήσει τους ανθρώπους ήταν σ’ ένα είδος φιδιού, με βάση ορισμένους βιολογικούς δείκτες στις επιφανειακές πρωτεΐνες του.

Δείτε επίσης: «Ναι» της Ελισάβετ στον νόμο για το Brexit – Στις 31 Ιανουαρίου η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ

Κάποια στιγμή, ένας ιός νυχτερίδας μεταδόθηκε σε φίδια και προσαρμόστηκε στο ανοσοποιητικό τους σύστημα και αργότερα, οι άνθρωποι στην αγορά του Γουχάν, είτε ερχόμενοι σε επαφή με εκείνα είτε καταναλώνοντας κρέας ερπετών, μολύνθηκαν.

Οι εικόνες που κυκλοφορούν από την Daily Star Online, δείχνουν ολόκληρο το σώμα μιας μικρής μαύρης νυχτερίδας, με δέρμα και φτερά, να είναι μέσα σ’ ένα πιάτο σούπας.

Στην δημοσιότητα έδωσε για πρώτη φορά η Κίνα, φωτογραφία με το πώς μοιάζει ο φονικός ιός, όπως αυτός φαίνεται στο μικροσκόπιο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ