«Συναγερμός» για το δίκτυο 5G: Αυτισμός και καρκινογενέσεις από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία

Must Read

Παγκόσμιος ξεσηκωμός κατά του 5G, τη στιγμή που οι αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες παραβλέπουν τους κινδύνους και επιχειρούν να… βγάλουν γραφικούς όσους ζητούν εξονυχιστικούς ελέγχους και αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου.

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Διαμαρτυρίας για την 5G θα περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων σε διάφορες χώρες του κόσμου. Από την Ιταλία και το Βέλγιο μέχρι την Ιαπωνία και τη Νέα Ζηλανδία, άνθρωποι όλων των ηλικιών θα κατέβουν στους δρόμους προκειμένου να εκφράσουν τις ανησυχίες και τις αντιρρήσεις τους για την τεχνολογία 5ης γενιάς που πλασάρεται ως «τέταρτη βιομηχανική επανάσταση» από διάφορες εταιρίες τηλεπικοινωνίας, οι οποίες αποβλέπουν στο κέρδος και όχι στην ευημερία των λαών. 

«Η σημερινή ημέρα έχει μια ξεχωριστή σημασία για εκατομμύρια πολίτες και για εκατοντάδες πόλεις σε όλο τον πλανήτη, ειδικά για όλους εκείνους που είναι ευαισθητοποιημένοι και έχουν πάρει αποστάσεις από τα συστήματα επικοινωνίας με τις εφαρμογές της 5ης γενιάς. Μέχρι σήμερα ίσως να μην έχουν γίνει γνωστές και να μην έχουν καταγραφεί αποτελεσματικές αντιδράσεις κατά της 5G ή έστω ενέργειες που μπλόκαραν ή ανέστειλαν την εφαρμογή της, όμως υπάρχουν χιλιάδες πολίτες σε δεκάδες χώρες που τοποθετούν συνεχώς οδοφράγματα και προσπαθούν να μπλοκάρουν την εξέλιξη αυτής της τεχνολογίας, βασιζόμενοι στα πολλαπλά και σύνθετα θέματα υγείας που αποδίδονται στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία» αναφέρει χαρακτηριστικά στη «δημοκρατία» ο διδάκτωρ μηχανολόγος – ηλεκτρολόγος και μηχανικός Περιβάλλοντος Θεόδωρος Μέτσης. 

Οπως εξηγεί ο ίδιος, διάφορες εταιρίες τηλεπικοινωνιών, όχι μόνο προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες πως πρόκειται για μια συνέχεια της 4G, της 3G ή της 2G τεχνολογίας, αλλά, παρουσιάζοντας την ταχύτητα εφαρμογής ως εξαιρετικά ζωτικής σημασίας για την πρόοδο και την ανάπτυξη κάθε πόλης αυτού του πλανήτη, αδυνατούν να πιστέψουν ότι ο απλός πολίτης θα είχε ποτέ τον χρόνο και τη διάθεση να σκεφτεί ή να μάθει πόσο καταστροφική μπορεί να είναι η νέα τεχνολογία 5G.

«Υπάρχει μια μεγάλη λίστα από χώρες και πόλεις όπου οι αντιδράσεις είναι σοβαρές και εξελίσσονται με μια πρωτόγνωρη και αξιόλογη δυναμική» σημειώνει, προσθέτοντας ότι οι στόχοι των σημερινών διαδηλώσεων ανά τον κόσμο είναι να ανασταλούν ενέργειες όπως η τοποθέτηση των 50.000 δορυφόρων στο Διάστημα που θα εκπέμπουν στις συχνότητες της 5G, καθώς και η τοποθέτηση εκατομμυρίων κεραιών μέσα στις πόλεις. «Πρωτίστως όμως, να προκαλέσει συναντήσεις και συζητήσεις υψηλού επιπέδου μεταξύ κυβερνητικών εκπροσώπων, διεθνών οργανισμών, της Ευρωπαϊκής Ενωσης, των Ηνωμένων Εθνών και του Παγκόσμίου Οργανισμού Υγείας για να αποκατασταθεί η αλήθεια» συμπληρώνει. 

Στο μεταξύ, ο δρ Μέτσης επισημαίνει πως πολλοί σημαντικοί επιστήμονες έχουν κατά καιρούς κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις σοβαρές επιπτώσεις που επιφέρει στην υγεία και στο περιβάλλον η έκθεση στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. 

«Ενώ το 2009 η σχέση ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και αυτισμού ήταν 1:111, η σημερινή σχέση τουλάχιστον στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει φτάσει το 1:38, ενώ οι προβλέψεις των επιστημόνων για τα χρόνια που έρχονται είναι εξαιρετικά δυσοίωνες» αναφέρει ο διακεκριμένος επιστήμονας και προσθέτει: «Πολλές πόλεις, όπως αυτές που εντάχθηκαν στο πιλοτικό πρόγραμμα 5G στις ΗΠΑ, είδαν τα επίπεδα ακτινοβολίας μέσα στην αστική δόμηση να εκτινάσσονται σε νέες και εξωπραγματικές τιμές». 

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα πρέπει, κατά τον ίδιο, να δοθεί όμως και στις χιλιάδες μελέτες που αποδεικνύουν τις επιπτώσεις που έχει στον ανθρώπινο οργανισμό η έκθεση σε ακτινοβολία 2G, 3G και 4G. Οπως επισημαίνει ο δρ Μέτσης, η σύγχρονη επιστήμη με τα χιλιάδες έγκυρα δημοσιευμένα συγγράμματα μας έχει προειδοποιήσει για τα προβλήματα που προκύπτουν από αυτού του είδους την ακτινοβολία. 

«Μέσα σε αυτά τα προβλήματα εξέχουσα θέση έχει η καρκινογένεση με πιθανή αιτία την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, όπως εξάλλου τη συνομολογεί εδώ και χρόνια ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Ισως η συνταρακτική και ζωντανή ομολογία του δικηγόρου Jimmy Gonzalez το 2012 στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών με τρεις διαγνώσεις καρκίνου ενδεχομένως να σας πείσει ότι η ΗΜ ακτινοβολία δεν είναι αθώα. Ακόμα ευτυχώς μπορείτε να ανατρέξετε, να το βρείτε και να το ακούσετε εδώ»

Αλλωστε, ήδη και χωρίς τις εφαρμογές της 5η γενιάς κινητής τηλεφωνίας  βλέπουμε τα επίπεδα ηλεκτρομαγνητικής ρύπανσης να εκτοξεύονται πολύ πάνω από το όριο των 100.000 μW/m2, ένα όριο που διατηρούν πιστά πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ιταλία, η Ελβετία, η Ρωσία, η Πολωνία, η Βουλγαρία, η Κροατία κ.ά. «Στη χώρα μας ανάλογες τιμές ρύπανσης έχουν καταγραφεί ακόμα και κοντά σε σχολεία αλλά και μέσα σε διαμερίσματα πολιτών που δεν είχαν την τύχη να γνωρίζουν και έχουν υποστεί σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία τους» εξηγεί και παραπέμπει τους αναγνώστες στην ιστοσελίδα www.wi-cancer.info για όσους επιθυμούν να μάθουν και να βρουν τεκμηριωμένη πληροφόρηση

Δείτε επίσης: Τουριστικοί προορισμοί της Θεσσαλίας στην ισπανική δημόσια τηλεόραση

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πλαστοί «υπουργικοί» λογαριασμοί υβρίζουν την Καρυστιανού και ξεπλένουν τον Μίχο

Τι μπορεί να συνδέει το εθνικό έγκλημα των Τεμπών με το κοινωνικό έγκλημα του Κολωνού; Φαινομενικά, τίποτα. Πέραν φυσικά...

More Articles Like This