Οι Ρώσοι ετοιμάζουν εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Must Read

Εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της επιδημίας ζήτησε ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, ενώ ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε από τους αρμόδιους υπουργούς να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης από την πνευμονία που προκαλεί η μετάδοση του κορωνοϊού, ώστε να υπάρξουν οι λιγότερες ανθρώπινες απώλειες.

Υπενθυμίζεται πως στη Ρωσία εντοπίσθηκαν 139 ασθενείς, αλλά μέχρι στιγμής κανείς δεν είναι φορέας του κορωνοϊού. Στο ίδιο πλαίσιο, η Ural Airlines ανακοίνωσε πως αναστέλλει τις πτήσεις της προς την Ευρώπη, ενώ η United Airlines Holdings Inc στο Σικάγο αλλά και η British Airways ανακοίνωσαν ότι ακυρώνουν μερικές πτήσεις προς την Κίνα, καθώς η ζήτηση έχει μειωθεί κατακόρυφα.

Δείτε επίσης: Δύο Έλληνες εγκλωβισμένοι στην Κίνα λόγω του κοροναϊού (video)

Επιπλέον, οι επιβάτες σε κάποιες πτήσεις προς την ασιατική χώρα θα πρέπει να αρκεστούν σε αεροπορικά ταξίδια όπου δεν θα προσφέρονται ζεστά γεύματα, κουβέρτες και εφημερίδες, καθώς οι αεροπορικές εταιρίες ενισχύουν τα μέτρα προστασίας του πληρώματος και των επιβατών από τον φονικό ιό. Η Τουρκία θα απομακρύνει τις ερχόμενες μέρες 32 πολίτες της και τις οικογένειές τους από την Ουχάν και η Αυστραλία θα βοηθήσει υπηκόους της να φύγουν από τη Χουμπέι, θέτοντάς τους πρώτα σε καραντίνα στο Νησί των Χριστουγέννων.

Και η Ιταλία οργανώνει επιχείρηση επαναπατρισμού υπηκόων της από την Κίνα, ενώ η Βρετανία θα θέτει σε απομόνωση για 14 ημέρες όλους όσοι επιστρέφουν από την Ουχάν. Η IKEA κλείνει προσωρινά περίπου τα μισά από τα 30 καταστήματά της στη χώρα λόγω της επιδημίας, ενώ κατάστημα λιανικής του Πεκίνου θα υποχρεωθεί να καταβάλει πρόστιμο περίπου 394.380 ευρώ διότι διέθετε ιατρικές μάσκες σε τιμή εξαπλάσια της κανονικής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This