Η Γκρέτα Τούνμπεργκ απαιτεί πνευματικά δικαιώματα για κάθε χρήση του… ονόματός της (video)!

Must Read

Στο εξής, όποιος σκοπεύει να αναφερθεί στην Γκρέτα Τούνμπεργκ θα το σκέφτεται διπλά, καθώς η νεαρή ακτιβίστρια υπέρ του περιβάλλοντος αποφάσισε να προχωρήσει στη θέσπιση πνευματικών δικαιωμάτων γύρω από τη χρήση του ονόματός της! 

Την… αναπάντεχη αυτή είδηση, ανακοίνωσε η ίδια η Τούνμπεργκ μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, όπου ανάρτησε ένα ολόκληρο… κατεβατό, στο οποίο και εξηγεί αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να προβεί στη συγκεκριμένη ενέργεια.

Όπως αναφέρει, σκοπεύει να καταχωρήσει με εμπορικό σήμα συνθήματα του περιβαλλοντικού κινήματος που ξεκίνησε για «την προστασία του κινήματος και των δραστηριοτήτων της», τα οποία θα αφορούν το όνομά της, το πασίγνωστο «Παρασκευές για το Μέλλον» (Fridays for Future στα αγγλικά και Skolstrejk for klimatet στα σουηδικά), καθώς και άλλων παρεμφερών φράσεων του μαθητικού κινήματος που ξεκίνησε από την πρωτοβουλία της Τούνμπεργκ, για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

ΓΚΡΕΤΑ ΤΟΥΝΜΠΕΡΓΚ Skolstrejk for klimatet

Μη εξουσιοδοτημένοι έρανοι

Η 17χρονη ακτιβίστρια, η οποία και ανακηρύχθηκε «πρόσωπο της χρονιάς» από το περιοδικό Time για το 2019, τόνισε πως υπήρξαν «ατυχείς» περιπτώσεις όπου το όνομά της χρησιμοποιήθηκε «για επικοινωνία με άτομα υψηλού προφίλ, πολιτικούς, μέσα ενημέρωσης, καλλιτέχνες κ.α.», καθώς και για μη εξουσιοδοτημένους εράνους.

Η καταχώρηση εμπορικών σημάτων θα «επιτρέψει την αφιλοκερδή νομική μου βοήθεια, για να προβαίνω στις απαραίτητες ενέργειες εναντίον ατόμων ή εταιρειών και άλλων που προσπαθούν να χρησιμοποιούν εμένα και το κίνημα για σκοπούς που δεν ευθυγραμμίζονται με όσα συμβολίζει το κίνημα», δηλώνει η Τούνμπεργκ και συνεχίζει, υποστηρίζοντας ότι «οι “Παρασκευές για το Μέλλον” είναι ένα παγκόσμιο κίνημα που ιδρύθηκε από εμένα. Ανήκει σε όλους που παίρνουν μέρος σε αυτό, πρώτα από όλα στους νέους. Μπορεί και πρέπει να μην χρησιμοποιείται για ατομικούς ή εμπορικούς σκοπούς».

Συμπλήρωσε πως η ίδια και η οικογένειά της καταχώρησαν ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα «για τη διαχείριση χρημάτων (δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, δωρεές, χρηματικά έπαθλα, κλπ.) με έναν απολύτως διαφανή τρόπο», ο στόχος του οποίου είναι «η προώθηση της οικολογικής, της κλιματικής και της κοινωνικής βιωσιμότητας, καθώς και της ψυχικής υγείας».

Δείτε την ανάρτηση της Γκρέτα Τούνμπεργκ στο Instagram:

Διαβάστε επίσης: Χαμός πριν ακόμα κυκλοφορήσει το βιβλίο-φωτιά για τα… χατίρια του Τραμπ στην Τουρκία!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This