Κορωνοϊός: 492 τα θύματα – Αγγίζουν τις 24.500 τα κρούσματα

Must Read

Συνεχίζει τη φονική του δράση ο κορωνοϊός, του οποίου τα θύματα αυξάνονται καθημερινά. Έως τα ξημερώματα ο αριθμός των θανάτων στην Κίνα είχε φτάσει τους 492, με τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας να ανέρχονται σε 3.887, εκ των οποίων 3.156 στην επαρχία Χουμπέι. Το σύνολό τους, βέβαια, είναι δυστυχώς πολύ μεγαλύτερο και φτάνει πλέον σε 24.324.

Με μοναδικές εξαιρέσεις έναν Κινέζο από την Ουχάν, την πρωτεύουσα της Χουμπέι όπου εντοπίστηκε ο 2019-nCoV, που πέθανε στις Φιλιππίνες, κι έναν ασθενή, που πέθανε στο Χονγκ Κονγκ, όλοι οι θάνατοι εξαιτίας της επιδημίας έχουν καταγραφεί στην ηπειρωτική Κίνα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας (MOC) η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε αύξηση των εισαγωγών ιατρικών ειδών και βασικών αγαθών, προκειμένου να διασφαλίσει την επάρκεια τους στην εσωτερική αγορά.

Η Κίνα θα χρησιμοποιήσει τις εισαγωγές για την αύξηση της διάθεσης κρέατος, αλλά και άλλων αγροτικών προϊόντων στην εσωτερική αγορά.

Εξετάζονται 1.800 άνθρωποι σε κρουαζιερόπλοιο

Οι αρχές του Χονγκ Κονγκ εξετάζουν σήμερα πάνω από 1.800 επιβάτες και μέλη του πληρώματος σε κρουαζιερόπλοιο, στο οποίο απαγορεύθηκε να ελλιμενιστεί στην Ταϊβάν, καθώς κάποια από τα μέλη του πληρώματος ανέφεραν ότι έχουν πυρετό και άλλα συμπτώματα. Εξάλλου, πριν λίγες μέρες (μεταξύ της 19ης και της 24ης Ιανουαρίου) επιβεβαιώθηκε πως τρεις Κινέζοι υπήκοοι που είχαν ταξιδέψει με το πλοίο έχουν προσβληθεί από τον 2019-nCoV.

Οι αρχές της αυτόνομης κινεζικής περιοχής τόνισαν ότι δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να αποβιβαστεί από το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο («World Dream») χωρίς την άδεια τους.

Οι υγειονομικές υπηρεσίες του Χονγκ Κονγκ ανέφεραν ότι το 90% των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου είναι από την περιοχή και δεν υπάρχει κανένας κάτοικος της ηπειρωτικής Κίνας στο σκάφος.

Δεν έχει γίνει σαφές ακόμη για πόσο οι επιβάτες και το πλήρωμα θα χρειαστεί να παραμείνουν στο κρουαζιερόπλοιο.

Έτοιμοι να τον βαφτίσουν και επίσημα

Ο νέος κορωναϊός σύντομα θα αποκτήσει ένα νέο κανονικό όνομα και όχι το προσωρινό “2019-nCoV”, που του έχει δοθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Μια ομάδα επιστημόνων εργάστηκε πίσω από κλειστές πόρτες, για να του δώσει ένα όνομα και η απόφαση τους αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα σύντομα. Το όνομα έχει βρεθεί και έχει υποβληθεί προς δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό, οπότε αναμένεται να δημοσιοποιηθεί σε λίγες μέρες.

Η επίκουρη καθηγήτρια Κρίσταλ Γουάτσον του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς των ΗΠΑ, δήλωσε, σύμφωνα με το BBC, ότι «η ονομασία ενός νέου ιού συχνά καθυστερεί αρκετά και η προσοχή έχει εστιαστεί μέχρι σήμερα στο πρόβλημα της δημόσιας υγείας, πράγμα κατανοητό. Υπάρχουν όμως λόγοι που η ονομασία του ιού θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα».

Για να τον διακρίνουν από τους προηγούμενους κορωναϊούς, έως τώρα οι επιστήμονες τον λένε «νέο» ή «2019-nCoV», που σημαίνει «ένας νέος κορωναϊός, ο οποίος ανακαλύφθηκε το 2019»…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This