Οι μεγάλες νίκες του Ντόναλντ Τραμπ σε μια βδομάδα

Must Read

Η πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου έμελλε να είναι ιδιαίτερα γενναιόδωρη για τον Αμερικανό πρόεδρο, αφού ήδη από την πρώτη ημέρα της το φιάσκο στην Αϊοβα με τις εσωκομματικές εκλογές των 11 υποψηφίων των Δημοκρατικών, που διεκδικούν το προεδρικό χρίσμα του κόμματος, ζωγράφισε ένα μεγάλο χαμόγελο στα χείλη του Τραμπ, δίνοντάς του παράλληλα ατέλειωτο… υλικό για να χλευάσει τους πολιτικούς αντιπάλους του.

Γεγονός είναι ότι η τεράστια -και εξαιρετικά σπάνια- καθυστέρηση της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της εσωκομματικής ψηφοφορίας των Δημοκρατικών στην Αϊόβα, που οφείλεται σε βλάβη των τεχνολογικών συστημάτων, αποτέλεσε «βούτυρο στο ψωμί» του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος άρπαξε την ευκαιρία και διέσυρε το αντίπαλο κόμμα. «Τίποτα δεν λειτουργεί, όπως ακριβώς όταν κυβερνούσαν τη χώρα» έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter, προσθέτοντας ότι το «μόνο άτομο που μπορεί να διεκδικήσει μια μεγάλη νίκη στην Αϊόβα είναι ο Τραμπ»!

Η περασμένη εβδομάδα επιπλέον έφερε και το τέλος της περιβόητης δίκης του Ντόναλντ Τραμπ στη Γερουσία, η οποία απάλλαξε τον Αμερικανό πρόεδρο από τις κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση της καλής λειτουργίας του Κογκρέσου. Η ετυμηγορία ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη, αφού για την καταδίκη του απαιτούνταν πλειοψηφία δύο τρίτων στην ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικάνους Γερουσία των 100 εδρών. Παρ’ όλα αυτά, η αθώωσή του όχι μόνο έκανε τον πρόεδρο Τραμπ πιο ευτυχισμένο, αλλά του έδωσε, μεταξύ άλλων, και το δικαίωμα -όχι ότι το χρειαζόταν- να βομβαρδίσει το twitter με μηνύματα!

Ωστόσο, η κορυφαία στιγμή της εβδομάδας που πέρασε ήταν σίγουρα η ομιλία του στο Κογκρέσο για την κατάσταση του έθνους. Εννέα μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ ο Αμερικανός πρόεδρος είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει, σε ζωντανή μετάδοση, μια καθαρά προεκλογική ομιλία 80 λεπτών, με την οποία εκθείασε τα επιτεύγματα της κυβέρνησής του, προέβαλε ορισμένες από τις βασικές θέσεις του, «ξύπνησε» το πατριωτικό αίσθημα και, φυσικά, επιτέθηκε στους Δημοκρατικούς. «Αντίθετα με τόσους άλλους πριν από μένα, εγώ τηρώ τις υποσχέσεις μου» δήλωσε στην αρχή της ομιλίας του ο Τραμπ, πριν προβάλλει την καλή κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας.

«Θα προστατεύσω το δικαίωμα να έχετε όπλα»

Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ετήσιας ομιλίας του, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος δεσμεύτηκε, μεταξύ άλλων, να «προστατεύσει» το δικαίωμα στην οπλοκατοχή, αψηφώντας τις εκκλήσεις να αναληφθεί δράση για να αντιμετωπιστεί η μάστιγα των εγκλημάτων με τη χρήση πυροβόλων όπλων στις ΗΠΑ. «Πάντα θα προστατεύω το δικαίωμά σας βάσει της Δεύτερης Τροπολογίας να κατέχετε και να φέρετε όπλα» τόνισε ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ, επευφημούμενος από τους Ρεπουμπλικάνους και από ορισμένους Δημοκρατικούς.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρόεδρος Τραμπ προέτρεψε το Κογκρέσο να περάσει νόμο με τον οποίο θα περιορίζονται οι αμβλώσεις σε περιπτώσεις προχωρημένης κύησης. «Πρέπει όλοι μας να συμφωνήσουμε ότι κάθε ανθρώπινη ζωή είναι ιερό δώρο του Θεού» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, επανερχόμενος σε μια θεματική που διχάζει τις ΗΠΑ. Εξαπέλυσε, επίσης, νέα επίθεση στους Δημοκρατικούς για την υπερβολικά «χαλαρή», κατ’ αυτόν, πολιτική τους στο ζήτημα των παράτυπων μεταναστών.

Απαίτησε δε να καταρτιστεί νέα νομοθεσία ώστε να σταματήσει να προσφέρεται «υγειονομική φροντίδα στους λαθρομετανάστες». «Αν έρχεστε παράνομα εδώ, θα σας απελαύνουμε αμέσως από τη χώρα μας» είπε ο Τραμπ, προκαλώντας τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα των Ρεπουμπλικάνων.

Λίγο αργότερα ο ένοικος του Λευκού Οίκου προέτρεψε τα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου να εγκρίνουν χρηματοδότηση προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι οι ΗΠΑ θα γίνουν η πρώτη χώρα που θα φτάσει στον πλανήτη Άρη. «Η Αμερική θα είναι το πρώτο έθνος που θα τοποθετήσει τη σημαία του στον Άρη» διαβεβαίωσε ο πρόεδρος Τραμπ, προβλέποντας ότι η χώρα του θα εκπληρώσει τη «μοίρα της στ’ αστέρια».

Επικοινωνιακό σόου στην ομιλία στο Κογκρέσο

Η καθιερωμένη ετήσια ομιλία για την κατάσταση του έθνους, που φέτος διέθετε και πολλά… θεατρικά στοιχεία, αποτέλεσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον πρόεδρο Τραμπ να υπενθυμίσει σε όλους ότι παραμένει πάντα ένας μετρ της επικοινωνίας!

Μετά την πομπώδη είσοδό του, που αναγγέλθηκε από τον επικεφαλής της φρουράς του Κογκρέσου ως είθισται, κι ενώ τέσσερα μέλη του ανώτατου δικαστηρίου, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας και μέλη της κυβέρνησής του τον ακολουθούσαν, ο Τραμπ αγνόησε επιδεικτικά το προτεταμένο χέρι της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, αρνούμενος να κάνει μαζί της χειραψία όταν της έδωσε το αντίγραφο της ομιλίας του.

Δείτε επίσης: Η Κίνα φτιάχνει «στρατόπεδα συγκέντρωσης» για τους ασθενείς με κορωνοϊό

Από την πλευρά της, η «σιδηρά κυρία» των Δημοκρατικών κουνούσε επικριτικά το κεφάλι της καθ’ όλη τη διάρκεια της ομιλίας του Αμερικανού προέδρου, ενώ λίγο πριν από το τέλος έσκισε επιδεικτικά το χαρτί με τον λόγο του Τραμπ, κίνηση που αργότερα έγινε viral στο διαδίκτυο!

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο, είχε κρυμμένο έναν… άσο στο μανίκι του, καθώς κατάφερε να προκαλέσει ρίγη συγκίνησης στους παρευρισκομένους, αλλά και στους τηλεθεατές, όταν παρουσίασε τα παιδιά και τη σύζυγο ενός στρατιωτικού, η οποία φροντίζει μόνη της την οικογένειά τους, αφού εκείνος πολεμά στο Αφγανιστάν. Αφού ευχαρίστησε όλες τις γυναίκες των στρατιωτικών που βρίσκονται σε ανάλογη θέση, ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε έκπληξη στη σύζυγο και στα δύο παιδιά του, φέρνοντας τον στρατιωτικό στην αίθουσα του Κογκρέσου, που ξέσπασε σε χειροκροτήματα!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This