Τρίτη 15/6/2021

Έκκληση στους Κινέζους που ανάρρωσαν από τον κορωνοϊό να δώσουν αίμα

Όχι μόνο υπάρχουν ασθενείς που είχαν προσβληθεί από τον κορωνοϊό και ανάρρωσαν, αλλά οι υγειονομικές αρχές της Κίνας θεωρούν ότι το αίμα τους μπορεί να βοηθήσει αποφασιστικά στην εύρεση εμβολίου για την καταπολέμησή του!

Πιο συγκεκριμένα, οι ασθενείς που επέζησαν από τον κορωνοϊό, καλούνται να δώσουν αίμα, από το οποίο θα αφαιρεθεί το πλάσμα, το οποίο και που θα βοηθήσει στην θεραπευτική αγωγή των ασθενών που βρίσκονται ακόμη σε σοβαρή κατάσταση, καθώς περιέχει αντισώματα.

Η συγκεκριμένη είδηση αποτελεί, αν μη τι άλλο, μια αισιόδοξη εξέλιξη στην κούρσα στην οποία έχουν επιδοθεί τα φαρμακευτικά εργαστήρια της Κίνας, στην προσπάθειά τους να παρασκευάσουν θεραπευτικό σκεύασμα και εμβόλιο για τη νέα ασθένεια που έχει προσβάλει περισσότερα από 70.500 άτομα και έχει σκοτώσει τουλάχιστον 1.770 μόνο στη συγκεκριμένη χώρα.

Το αντισώματα που περιέχονται στο πλάσμα των ασθενών που είχαν προσβληθεί από τον ιό Covid-19 και κατάφεραν να αναρρώσουν, θα μπορούσαν να επιτρέψουν την μείωση του ιικού φορτίου στους ασθενείς που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. «Θα ήθελα να ζητήσω από εκείνους που θεραπεύθηκαν να δώσουν το πλάσμα τους. Κάνοντας αυτό, θα ξαναδώσουν ελπίδα στους ασθενείς που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση», δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Γκουό Γιανχόνγκ, αξιωματούχος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της Κίνας.

Άμεσα αποτελέσματα

Έντεκα από τους ασθενείς που νοσηλεύονται στην πόλη Γουχάν, το επίκεντρο της επιδημίας, «έλαβαν μεταγγίσεις πλάσματος την περασμένη βδομάδα… ο ένας έχει ήδη επιστρέψει στο σπίτι του, ένας άλλος μπόρεσε να σηκωθεί και να περπατήσει και οι υπόλοιποι βρίσκονται στον δρόμο της ανάρρωσης», συμπλήρωσε ο κινέζος αξιωματούχος.

Η έκκληση ακολουθεί τη χθεσινή ανακοίνωση από κρατικό εργαστήριο της Κίνας θετικών αποτελεσμάτων κλινικών δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν σε νοσοκομείο της πόλης. Μάλιστα, το China National Biotec Group έγραψε στο κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης WeChat ότι, στους ασθενείς στους οποίους μεταγγίσθηκε πλάσμα, εμφανίσθηκε βελτίωση της κατάστασής τους σε διάστημα 24 ωρών. «Κλινικές δοκιμές έδειξαν ότι οι μεταγγίσεις πλάσματος (ασθενών που έχουν αναρρώσει) είναι ακίνδυνες και αποτελεσματικές», ανέφερε το εργαστήριο.

Διαβάστε επίσης: Για τον φόβο του κορωνοϊού έκλεψαν 600… χαρτιά υγείας έξω από σούπερ μάρκετ

Ο Γουάνγκ Γκουιτσιάνγκ, γενικός διευθυντής του First Hospital του Πανεπιστημίου του Πεκίνου, διευκρίνισε ότι στους δότες θα γίνουν τεστ, ώστε να διασφαλισθεί ότι δεν μπορούν να μεταδώσουν τον ιό. «Μόνο το πλάσμα θα αφαιρεθεί. Τα υπόλοιπα συστατικά του αίματος, ανάμεσά τους τα ερυθρά αιμοσφαίρια και τα αιμοπετάλια, θα επιστραφούν στους δότες», διευκρίνισε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ