Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020

Αυτές οι υπερδυνάμεις έχουν στην κατοχή τους τα πέντε υποβρύχια που μπορούν να «εξαφανίσουν» τον κόσμο

Αφιέρωμα στα πέντε υποβρύχια που έχουν τη δυνατότητα να… εξαφανίσουν την ανθρωπότητα έκανε σε μακροσκελές δημοσίευμά του το αμερικανικό περιοδικό «National Interest». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, καθένα από αυτά τα υποβρύχια θα μπορούσε με τις ρουκέτες του να μετατρέψει τις Ηνωμένες Πολιτείες σε κρανίου τόπο.

Πέντε πυρηνικά υποβρύχια, όλα ενεργά σήμερα, έχουν τη δυνατότητα να εξαφανίσουν το ανθρώπινο είδος, να φέρουν στον πλανήτη σκηνές αποκάλυψης. Μεταξύ αυτών, το ρωσικό 955A ή «Borei II», με εκτόπισμα 24.000 τόνους (βυθισμένο), ταχύτητα περίπου 20 κόμβους και ικανότητα βύθισης που φτάνει έως και τα 450 μέτρα. Ον πολύ μικρότερο και πιο αθόρυβο από την προηγούμενη κατηγορία, είναι πιο δύσκολο να εντοπιστεί. Στην ίδια λίστα εντάσσονται και τα αμερικανικά «Ohio», που αντικατέστησαν τα «Benjamin Franklin» και «Lafayette». Φτάνουν ταχύτητες των 25 κόμβων και μπορεί να μετακινηθούν σε βάθη 400 μέτρων. Τα πλοία της κατηγορίας «Ohio» έχουν εκτόπισμα 18.750 τόνους, που τα καθιστά την τρίτη μεγαλύτερη κατηγορία στον κόσμο, πίσω από τα 48.000 τόνων «Typhoon» και 24.000 τόνων «Borei» του ρωσικού ναυτικού. Αυτό, ωστόσο, που κάνει κορυφαία τα Ohio είναι ότι, αν και έχουν το μισό εκτόπισμα της κλάσης «Typhoon» και 25% λιγότερη μετατόπιση από την κλάση «Borei», εξακολουθούν να διαθέτουν περισσότερη ισχύ πυρός.

Η υπερδύναμη Κίνα δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός συναγωνισμού και τα σινικά Type-094 στέκονται στη λίστα με αξιώσεις έναντι των δυτικών ανταγωνιστών τους. Τα Type-094 διαδέχτηκαν τα υποβρύχια Type-092. Είναι πολύ μεγαλύτερα από τα προηγούμενα και έχουν εκτόπισμα 11.000 τόνους.

Δείτε επίσης: Χάφταρ: «Εκεχειρία θα γίνει μόνο εάν φύγουν οι Τούρκοι από τη Λιβύη»

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ