Κυριακή 13/6/2021

Χάφταρ: «Εκεχειρία θα γίνει μόνο εάν φύγουν οι Τούρκοι από τη Λιβύη»

Έτοιμος για εκεχειρία με τον όρο να εγκαταλείψουν τη χώρα οι Τούρκοι και Σύροι μισθοφόροι και η Άγκυρα να σταματήσει να προμηθεύει με όπλα την κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης που εδρεύει στην Τρίπολη δήλωσε ο ισχυρός άνδρας της ανατολικής Λιβύης, Χαλίφα Χάφταρ, όπως μετέδωσε το RIA.

Η κυβέρνηση του Σάραζ ανέστειλε την Τρίτη τις συνομιλίες που φιλοξενούσε ο ΟΗΕ με στόχο την παύση των εχθροπραξιών στην Τρίπολη μετά τον βομβαρδισμό από τις ανατολικές δυνάμεις της Λιβύης του λιμανιού της πρωτεύουσας, από τον οποίο σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι και παραλίγο να πληγεί ένα δεξαμενόπλοιο φορτωμένο με άκρως εύφλεκτο αέριο.

«Μια εκεχειρία (θα είναι) αποτέλεσμα της εκπλήρωσης ενός αριθμού προϋποθέσεων (…) της απόσυρσης των Σύρων και Τούρκων μισθοφόρων, του τερματισμού του τουρκικού εφοδιασμού με όπλα της Τρίπολης και της εκκαθάρισης των τρομοκρατικών οργανώσεων (στην Τρίπολη)», δήλωσε ο Χάφταρ, μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Δείτε επίσης: Τέλος Απριλίου το πρώτο εμβόλιο – Ο κορωνοϊός εισχώρησε και στην αστυνομία του Χονγκ Κονγκ και σε φυλακές της Κίνας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ