Πέμπτη 17/6/2021

Ιστορική ήττα του CDU στο Αμβούργο! Μεγάλος νικητής ο σοσιαλδημοκράτης δήμαρχος Αμβούργου

Η νίκη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) και των Πρασίνων αλλά και η κατάρρευση των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) στις τοπικές εκλογές του Αμβούργου βρίσκονται στο επίκεντρο των εξελίξεων στην πολιτική σκηνή της Γερμανίας.

Μεγάλος νικητής των εκλογών είναι ο σοσιαλδημοκράτης δήμαρχος της πόλης, Πέτερ Τσέντσερ, ο οποίος, όπως σχολιάζει ο γερμανικός Τύπος, πέτυχε γιατί αποσυνδέθηκε από το SPD σε ομοσπονδιακό επίπεδο και από το ηγετικό δίδυμο των Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς και Σάσκια Εσκεν, που ελάχιστα πείθει.

Το SPD, λοιπόν, είναι ο μεγάλος νικητής της αναμέτρησης με 39%. Ακολουθούν οι Πράσινοι, οι οποίοι μάλιστα διπλασιάζουν το ποσοστό τους στο Αμβούργο, ξεπερνώντας το 24%. Μεγάλο πλήγμα δέχτηκε το CDU της Άνγκελας Μέρκελ, το οποίο καταγράφει στο μεγάλο λιμάνι το δεύτερο χειρότερο ποσοστό στην ιστορία του με 11,2%, ενώ μικρή άνοδος καταγράφηκε για το Κόμμα της Αριστεράς (Die Linke), που φτάνει το 9%.

Το CDU, εντούτοις, σε έκτακτο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Απριλίου θα εκλέξει τον νέο αρχηγό του. Σε ό,τι αφορά την κούρσα διαδοχής, ο γενικός γραμματέας του CDU Πάουλ Τσίμιακ διευκρίνισε ότι η Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ δεν θα προτείνει κάποιον από τους υποψηφίους.

Τα αποτελέσματα:

SPD: 39,2 %
Grüne: 24,2 %
CDU: 11,2 %
Die Linke: 9,1 %
FDP: 4,9 %
AfD: 5,3 %

Δείτε επίσης: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ