Τρίτη 15/6/2021

Πέθανε ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο – Ποιο ήταν το μυστικό του!

Με μότο «Να μην θυμώνεις ποτέ και να κρατάς το χαμόγελό σου» έφυγε στα 112 του χρόνια ο Ιάπωνας, που ανακηρύχθηκε πρόσφατα ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο από το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.

Ο Σιτέτσου Ουατάναμπε, ο οποίος είχε γεννηθεί στις 5 Μαρτίου του 1907 στην Νιιγκάτα της βορειοδυτικής Ιαπωνίας, απεβίωσε την Κυριακή στον οίκο ευγηρίας στον οποίο διέμενε, διευκρίνισε ο αξιωματούχος αυτός.

Λιγότερο από δεκαπέντε μέρες πριν είχε ανακηρυχθεί ως ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο.

Όταν του είχε απονεμηθεί ο τίτλος, ο Ουατάναμπε, ο οποίος είχε πέντε παιδιά, είχε πει ότι το μυστικό της μακροβιότητας είναι: «Να μην θυμώνεις ποτέ και να κρατάς το χαμόγελό σου». Τότε είχε παραδεχθεί και μια «αμαρτία» του, τη ροπή του προς τα γλυκά, όπως οι πουτίγκες και τα παγωτά.

Κάτοχος του τίτλου του γηραιότερου ανθρώπου στον κόσμο είναι μια γυναίκα, επίσης Γιαπωνέζα, η Κάνε Τανάκα, 117 ετών!

Μετά τον θάνατο του Ουατάναμπε, ο γηραιότερος εν ζωή άνδρας στην Ιαπωνία είναι ο Ισάκου Τομόε, ηλικίας 110 ετών, όπως μετέδωσε σήμερα το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Jiji. Ωστόσο, δεν έχει διαπιστωθεί αν αυτός κατέχει τον τίτλο παγκοσμίως.

Όπως έγινε γνωστό, η Ιαπωνία έχει ένα από τα υψηλότερα προσδόκιμα ζωής στον κόσμο: περισσότεροι από 70.000 υπεραιωνόβιοι ζουν στη χώρα αυτή που έχει συνολικό πληθυσμό περίπου 126 εκατομμύρια κατοίκους. Μεταξύ αυτών ήταν και ο Τζιρόεμον Κιμούρα, ο οποίος πέθανε το 2013 σε ηλικία 116 ετών και θεωρείται ότι ήταν τουλάχιστον για τον 20ο αιώνα ο μακροβιότερος άνδρας στον κόσμο.

Σύμφωνα με το Γκίνες, το επισήμως αναγνωρισμένο ρεκόρ μακροζωίας και στα δύο φύλα εξακολουθεί να κατέχει η Γαλλίδα Ζαν Λουίζ Καλμάν, η οποία πέθανε το 1997 σε ηλικία 122 ετών και 164 ημερών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ