Σάββατο, 17 Απρίλιος 2021

ΠΟΥ: Ανέτοιμος ο πλανήτης να αντιμετωπίσει μία πανδημία – Κινδυνεύουν οι Ολυμπιακοί αγώνες του Τόκιο

Ο ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας), μέσω εκπροσώπου του, προειδοποιεί όλες τις χώρες να αλλάξουν νοοτροπία και να προετοιμαστούν για μια πανδημία του νέου κορωνοϊού, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμες για άμεση ανταπόκριση, όταν φτάσει και στα μέρη τους ο ιός.

Συγκεκριμένα, ο Δρ. Μπρους Έιλγουορντ, επικεφαλής της κοινής αποστολής ΠΟΥ και Κίνας για την επιδημία, δήλωσε σε δημοσιογράφους, μετά την επιστροφή του στη Γενεύη ότι η «εντυπωσιακή κινητοποίηση» του Πεκίνου για τη διαχείριση της επιδημίας, έδειξε πώς τα επιθετικά βήματα θα μπορούσαν να περιορίσουν τη μετάδοση της ασθένειας.

Ο κόσμος «απλώς δεν είναι έτοιμος» για να αντιμετωπίσει την επιδημία, τόνισε. «Οι αρχές θα πρέπει να προετοιμάσουν κλίνες στα νοσοκομεία, ζώνες απομόνωσης και αναπνευστικές συσκευές για τις πιο σοβαρές περιπτώσεις. Η Κίνα ξέρει πώς να κρατάει ζωντανούς τους ανθρώπους».

Διαβάστε επίσης: H 17 ημερών μαχήτρια που νίκησε τον κορωνοϊό (video)

Σύμφωνα με τον Έιλγουορντ, ο αριθμός των Κινέζων εργαζομένων στον ιατρικό τομέα που έχουν προσβληθεί από τον Covid-10 μειώνεται και πλέον υπάρχουν εφόδια για αυτούς, ενώ πρόσθεσε ότι, κατά τα φαινόμενα, ο αριθμός των κρουσμάτων που δεν έχουν καταγραφεί από τις κινεζικές αρχές δεν είναι τεράστιος, καθώς οι περιπτώσεις ασυμπτωματικής μετάδοσης δεν φαίνεται να αποτελούν μεγάλο μέρος της συνολικής εικόνας.

Φόβοι για ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο έχουν οριστεί να ξεκινήσουν στις 24 Ιουλίου. Η μέχρι στιγμής πληροφόρηση από διοργανωτές και ανθρώπους της ΔΟΕ ήταν καθησυχαστική, με την πρόσφατη ενημέρωση να αναφέρει πως «οι προετοιμασίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 συνεχίζονται όπως είχαν προγραμματιστεί».

Ωστόσο, μια νέα δήλωση του Ντικ Πάουντ, παλαίμαχου Καναδού κολυμβητή και νυν μέλους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα, καθώς, σύμφωνα με το Associated Press, υποστήριξε πως μέχρι το τέλος Μαΐου θα υπάρξει οριστική απόφαση για τη διεξαγωγή τους, αναφέροντας πως η εξάπλωση του κοροναϊού μπορεί να φέρει ακόμα και την ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων 2020 του Τόκιο!

«Γύρω σε αυτό το διάστημα, οι αθλητές θα αρχίσουν να ρωτούν. Υπάρχει αρκετός έλεγχος, μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για το Τόκιο ή όχι; Θα πρέπει να συμβούν πολλά. Πρέπει να ενισχύσουμε τα μέτρα ασφάλειας, το φαγητό, το Ολυμπιακό Χωριό, τα ξενοδοχεία. Οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να χτίσουν τα δικά τους studios. Αν η ΔΟΕ αποφασίσει ότι οι αγώνες δεν μπορούν να διοργανωθούν όπως είχαν προγραμματιστεί, τότε είναι πιθανό να κοιτάξουμε την ακύρωσή τους», ήταν τα λόγια του Ντικ Πάουντ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ