Πάνω από 2.700 οι νεκροί Κινέζοι από τον Κορωνοϊό

Must Read

Σε 2.715 έχει ανέλθει ο αριθμός των θυμάτων στην Κίνα, ενώ τα κρούσματα έφτασαν τους 78.000, με 29.700 ασθενείς να έχουν αναρρώσει, ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας της χώρας σήμερα.

Ωστόσο, η εξάπλωση του κορωνοϊού έφερε στο φως και το πρόβλημα διαχείρισης, αλλά και υγειονομικής πρόληψης στις κινεζικές φυλακές. Ένα ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Δικαιοσύνης της Κίνας επέρριψε ευθύνες στους δεσμοφύλακες των σωφρονιστικών ιδρυμάτων της χώρας για τα 555 κρούσματα που καταγράφηκαν στις φυλακές, αν και -ευτυχώς- δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι.

«Η μετάδοση της ασθένειας πραγματικά αποκαλύπτει τα κενά στη διαχείριση των φυλακών και στο έργο πρόληψης και ελέγχου της επιδημίας», δήλωσε ο Σιόνγκ Σουανγκουό, αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Οι γυναικείες φυλακές στην πόλη Ουχάν, επίκεντρο της επιδημίας, απέχουν 100 μέτρα από το νοσοκομείο της πόλης και τα δύο ιδρύματα χρησιμοποιούν την ίδια στάση λεωφορείου, εξήγησε ο Σιόνγκ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Οι αστυνομικοί μας σε όλα τα επίπεδα δεν κατέθεσαν αληθείς αναφορές», κατήγγειλε.

Το θετικό στην Κίνα είναι πως οι αρχές στις βορειοδυτικές της επαρχίες, Εσωτερική Μογγολία και Σινζιάνγκ, όπως και στη νοτιοδυτική επαρχία Σετσουάν χαλάρωσαν τα μέτρα αντιμετώπισης της επιδημίας, αφού κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία από τον covid-19 έχουν μειωθεί, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ρωσία

Την ίδια ώρα η Ρωσία συστήνει στους πολίτες της να αποφεύγουν τα ταξίδια στην Ιταλία, το Ιράν και τη Νότια Κορέα, τρεις χώρες όπου έχουν καταγραφεί πολλά κρούσματα του νέου κορωνοϊού.

Οι ρωσικές αρχές συστήνουν την αποφυγή κάθε ταξιδιού «μέχρι τη σταθεροποίηση της κατάστασης», σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο της υγειονομικής υπηρεσίας της χώρας.

Η κυβέρνηση Πούτιν έχει ήδη λάβει δραστικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του covid-19 από την Κίνα: απαγορεύει την είσοδο στο έδαφός της σε όλους τους Κινέζους, έχει κλείσει τα κοινά της σύνορα μήκους 4.250 χιλιομέτρων με τη γειτονική χώρα και έχει διακόψει όλες τις σιδηροδρομικές συνδέσεις, ενώ έχει περιορίσει τον αριθμό των πτήσεων προς τις κινεζικές πόλεις.

Στη χώρα υπάρχουν τρία άτομα προσβεβλημένα από τον κορωνοϊό, τα οποία -όλα- νόσησαν στο κρουαζιερόπλοιο “Diamond Princess”.

Ιαπωνία

Παράλληλα, σήμερα, Τετάρτη, τουλάχιστον δύο Ιάπωνες επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου επιβεβαιώθηκε πως μολύνθηκαν, παρά το ότι οι εξετάσεις στις οποίες είχαν υποβληθεί είχαν δείξει το αντίθετο, με αποτέλεσμα να τους επιτραπεί να αποβιβαστούν από το γιγαντιαίο σκάφος που βρίσκεται ακινητοποιημένο στο λιμάνι στη Γιοκοχάμα. Η ιαπωνική κυβέρνηση δεν παραδέχεται ότι η υγειονομική της υπηρεσία μπορεί να έκανε λάθος στα αποτελέσματα των εξετάσεων και υπεραμύνεται του τρόπου, με τον οποίον χειρίστηκε την κατάσταση. Πλέον όλοι οι Ιάπωνες επιβάτες του Diamond Princess θα χρειαστεί να ξαναϋποβληθούν σε εξετάσεις!

Κουβέιτ, Φιλιππίνες, Νότια Κορέα και Καζακστάν

Στο μεταξύ, οι αρχές του Κουβέιτ απαγορεύουν τον ελλιμενισμό στα ξένα πλοία, πλην των πετρελαιοφόρων, αλλά και την αναχώρηση αυτών που βρίσκονται ήδη στη χώρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση με ημερομηνία 25 Φεβρουαρίου, η απαγόρευση αφορά πλοία που προέρχονται ή κατευθύνονται προς τη Νότια Κορέα, την Ιταλία, την Ταϊλάνδη, τη Σιγκαπούρη, την Ιαπωνία, την Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και το Ιράκ.

Οι Φιλιππίνες απαγόρευσαν σε ταξιδιώτες από την επαρχία Βόρειο Γκιεονγκσάνγκ της Νότιας Κορέας, που έχει πληγεί ιδιαίτερα από την επιδημία του covid-19, να εισέρχονται στη χώρα.

Στη Νότια Κορέα έχουν καταγραφεί περισσότερα από 1.000 κρούσματα, ενώ στις Φιλιππίνες μόλις τρία, τα οποία αφορούν όλα Κινέζους, ανάμεσά τους και έναν 44χρονο, που υπέκυψε.

Τέλος, το Καζακστάν σκοπεύει να αναστείλει όλες τις πτήσεις από και προς το Ιράν από την 1η Μαρτίου εξαιτίας της επιδημίας. Επίσης, οι αρχές της χώρας θα περιορίσουν τον αριθμό των πτήσεων από και προς τη Νότια Κορέα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This