4-7-2020

Αυστραλία: 34χρονος έφαγε σαύρα και πέθανε

Ένας 34χρονος από το Μπρισμπέιν της Αυστραλίας πέθανε όταν, αποδεχόμενος στοίχημα, φέρεται να έφαγε μια σαύρα τύπου γκέκο.

Ο 34χρονος που ήταν πατέρας τριών παιδιών και ήταν μαζί με τη σύζυγο του για 15 χρόνια είχε πάει σ’ ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι, αλλά την επόμενη μέρα δεν ένιωθε καλά και όλοι πίστεψαν ότι είχε hangover.

Έκανε πράσινους εμετούς και η όψη του ήταν πολύ κακή. Ωστόσο δεν ήθελε να πάει στο νοσοκομείο. Τελικά οι οικείοι του τον έπεισαν να πάει και διαγνώστηκε με σαλμονέλα.

Η σαύρα πιθανή αιτία για την σαλμονέλα

Τελικά σχεδόν μία βδομάδα μετά το περιστατικό η σύζυγος του μίλησε μ’ έναν με τους φίλους του, ο οποίος της είπε ότι ο άντρας της είχε βάλει ένα στοίχημα στο πάρτι και έφαγε μία σαύρα, αλλά άλλοι φίλοι του δεν ήταν σίγουροι εάν συνέβη αυτό.

Όπως δήλωσε και η αδερφή του σε τοπικά MME, «στο τέλος της μέρας δεν είμαστε σίγουροι αν έφαγε την σαύρα ή όχι. Ο Ντέιβιντ δεν το ανέφερε ποτέ».

Σύμφωνα με τον καθηγητή του πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ, Μαρκ Τέρνερ «Είναι πιθανό η σαύρα κατά τη διαδικασία της πέψης ν’ απελευθέρωσε τη σαλμονέλα. Αλλά δεν έχω ξανακούσει κάτι σαν κι αυτό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου
Σάββας Καλεντερίδης
Σάββας Καλεντερίδης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ