«Λουκέτο» σε εκκλησία της Ρώμης, επειδή νόσησε ο ιερέας της από κορωνοϊό

Must Read

Την ώρα που η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αναβάθμιζε για τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης το επίπεδο του κινδύνου για τον κορωνοϊό από «μέτριο» σε «υψηλό», τα κρούσματα του Covid-19 στην Ιταλία ξεπερνούσαν τα 2.000. Σύμφωνα δε με τις ιταλικές Αρχές, οι νεκροί έφτασαν χθες τους 52, ενώ 84 άνθρωποι που προσβλήθηκαν από τον ιό έγιναν καλά.

Συνολικά έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις για την ανίχνευση του κορωνοϊού περισσότερα από 20.000 άτομα! Στη γειτονική μας χώρα, η οποία είναι αυτή που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία στην Ευρώπη, τα μέτρα κατά τόπους παραμένουν ιδιαίτερα αυστηρά.

Δείτε επίσης: Κορωνοϊός: Στα επτά έφτασαν τα κρούσματα στην Ελλάδα

Είναι χαρακτηριστικό πως η ιταλική Δικαιοσύνη άσκησε δίωξη κατά 18 κατοίκων της «κόκκινης ζώνης», κοντά στην πόλη Λόντι, οι οποίοι προσπάθησαν να παραβιάσουν την απομόνωση, την οποία έχει επιβάλει η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε, ενώ έκλεισαν στη Ρώμη οι πύλες της ιστορικής εκκλησίας San Luigi dei Francesi, καθώς ιερέας της βρέθηκε θετικός στον ιό, ταξιδεύοντας στο Παρίσι.

San Luigi dei Francesi

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ιταλία θα υιοθετήσει αυτή την εβδομάδα μέτρα ύψους 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, ποσό αντίστοιχο με το 0,2% του ΑΕΠ της, προκειμένου να βοηθήσει την οικονομία της χώρας να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από την επιδημία του νέου κορωνοϊού, όπως δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Ρομπέρτο Γκαλτιέρι. Ο ίδιος σημείωσε πως αναμένει και από την Ε.Ε. να εγκρίνει, λόγω των συνθηκών, την απαραίτητη αύξηση στο δημόσιο έλλειμμα της χώρας.

Δείτε επίσης: Πρόεδρος Συνοριοφυλάκων Έβρου: «Κρατάμε γερά. Ο Έβρος δεν πέφτει!»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This