Γιατί ο Ερντογάν…έφαγε τον Τούρκο Στουρνάρα

Must Read

Με…προεδρικό διάταγμα ο Ταγίπ Ερντογάν καθάρισε τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας Μουράτ Τσετινκαγιά.

Ο μέχρι σήμερα διοικητής φαίνεται ότι πλήρωσε τόσο την οικονομική κρίση που περνά η Τουρκία με την λίρα να κατρακυλάει και την τουρκική οικονομία να βυθίζεται από τους ξένους οίκους, αλλά και το ότι τον τελευταίο καιρό η σχέση του με τον Τούρκο Πρόεδρο ήταν σε άσχημο σημείο, μια και είχε αρνηθεί να μειώσει τα επιτόκια.

Δύο κυβερνητικές πηγές δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι οι διαφορές μεταξύ της κυβέρνησης και του διοικητή αναφορικά με τη νομισματική πολιτική είχαν βαθύνει τους τελευταίους μήνες.

«Η διάσταση απόψεων μεταξύ του διοικητή και των υπουργών που ήταν αρμόδιοι για την οικονομία επιδεινώθηκε πρόσφατα», δήλωσε μία από τις πηγές.

«Ο πρόεδρος και ο υπουργός Οικονομικών ζήτησαν την παραίτησή του, αλλά ο Τσετίνκαγια τους υπενθύμισε την ανεξαρτησία της τράπεζας και αρνήθηκε να παραιτηθεί», δήλωσε η άλλη πηγή.

Σε σημερινή ανακοίνωση, η κεντρική τράπεζα ανέφερε ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί με ανεξαρτησία και ότι ο νέος διοικητής της θα επικεντρωθεί κατά βάση στη διατήρηση της σταθερότητας των τιμών.

Τον Μουράτ Τσετινκαγιά διαδέχθηκε  ο τέως πλέον υποδιοικητής του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της Τουρκίας, ο Μουράτ Ουισάλ, όπως αναφέρεται  στο διάταγμα που υπογράφει ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This