ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΠαράνομοι μετανάστες «υψηλού κινδύνου» με C-17 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στο Γκουαντάναμο

Παράνομοι μετανάστες «υψηλού κινδύνου» με C-17 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στο Γκουαντάναμο

Περίπου 20 παράνομοι μετανάστες που θεωρούνται «υψηλού κινδύνου» από αξιωματούχους μεταναστών, μεταφέρθηκαν μ’ ένα C-17 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στο αεροδρόμιο “Biggs Army” στο Ελ Πάσο, προκειμένου να κρατηθούν στο Κέντρο Επιχειρήσεων Μεταναστών του Γκουαντάναμο (GMOC) στον Κόλπο Γκουαντάναμο στο νοτιοανατολικό άκρο της Κούβας.

Η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ προωθεί το σχέδιό της μεταφοράς ενδεχομένως δεκάδων χιλιάδων μεταναστών στη φυλακή του Γκουαντάναμο που βρίσκεται μέσα στην αμερικανική στρατιωτική βάση στην Κούβα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει δηλώσει ότι θέλει το Πεντάγωνο και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας να επεκτείνουν μία εγκατάσταση κράτησης μεταναστών στην αμερικανική στρατιωτική βάση για να φιλοξενήσει περισσότερους από 30.000 μετανάστες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Σήμερα, ήταν η πρώτη πτήση από τις ΗΠΑ προς τον Κόλπο του Γκουαντάναμο με παράτυπους μετανάστες», δήλωσε στο FOX Business η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Κάρολαϊν Λέβιτ.

Στο ίδιο πνεύμα και η Κρίστι Νόεμ, υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, που ανέβασε στο “Χ” το κολακευτικό σχόλιο της για την κίνηση του Προέδρου Τραμπ:
«Ο Πρόεδρος ήταν πολύ σαφής: Το Γκουαντάναμο θα κρατήσει τα χειρότερα από τα χειρότερα. Αυτό ξεκινάει σήμερα».

*Πηγή Φωτογραφιών: “X” Κρίστι Νόεμ

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης