ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΟ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει δασμούς στην Ευρώπη

Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει δασμούς στην Ευρώπη

«Η ΕΕ φτιάχτηκε για να γ... τις ΗΠΑ» δήλωσε ο Τραμπ

Σοκ στην Ευρώπη μετά από την ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ ότι θα επιβάλει δασμούς στα προϊόντα από την ΕΕ, εξαπολύοντας μάλιστα ευθεία επίθεση λέγοντας ότι η ένωση δημιουργήθηκε για να… καταστρέψει τις ΗΠΑ.

Σε δηλώσεις του κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ανέφερε ότι οι δασμοί «γενικά θα αφορούν τα αυτοκίνητα και άλλα πράγματα». «Φτιάχτηκε για να γ… τις ΗΠΑ (screw the US) και έκαναν καλή δουλειά. Όμως, τώρα είμαι εγώ ο πρόεδρος» δήλωσε για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όσο για το αν αναμένει απάντηση από την Ευρώπη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ απάντησε με σκληρό ύφος: «Δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Θα προσπαθήσουν, αλλά δεν μπορούν. Η ανταπόδοση δεν θα είναι επιτυχημένη γιατί και εμείς θα αδιαφορήσουμε και δεν θα αγοράζουμε τίποτα. Αν γίνει αυτό, θα κερδίσουμε».

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Θα είναι στο 25%, γενικά μιλώντας, και θα είναι στα αυτοκίνητα και σε άλλα πράγματα. Είναι διαφορετική περίπτωση από τον Καναδά που «μας εκμεταλλεύτηκε με διαφορετικό τρόπο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναφορικά με το Ουκρανικό, ο Ν. Τραμπ ανέφερε ότι οι Ευρώπη πρέπει να παράσχει εγγυήσεις ασφαλείας: «Δεν θα παράσχω εγώ εγγυήσεις ασφαλείας. Θα ζητήσουμε από την Ευρώπη να το πράξει γιατί, ξέρετε, η Ευρώπη είναι ο άμεσος γείτονάς τους, ωστόσο εμείς θα διασφαλίσουμε ότι όλα πάνε καλά».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης