Απίστευτη έρευνα: Τα μωρά μοιράζονται το φαγητό τους με όσους δείχνουν πεινασμένοι!

Must Read

Ο «Τζόι» μπορεί να μην μοιράζεται το φαγητό του, ο αληθινός αλτρουιστής, ωστόσο, φαίνεται από την… κούνια κιόλας!

Νέα έρευνα έδειξε ότι η τάση των ανθρώπων να βοηθούν τους άλλους, προσφέροντάς τους κάτι, ακόμη κι αν αυτό τους λείψει, δεν είναι γνώρισμα μόνο ώριμων ενηλίκων, αλλά και μικρών παιδιών, ακόμη και από την ηλικία του ενάμιση έτους.

Ερευνητές του Ινστιτούτου Μάθησης και Επιστημών του Εγκεφάλου στο πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, με επικεφαλής τον Ροντόλφο Κορτές Μπαραγκάν, ανακάλυψαν ότι και τα μωρά μπορεί να είναι αλτρουιστές, καθώς τους αρέσει να μοιράζονται το φαγητό τους με τους γύρω τους.

Η έρευνα που δημοσίευσαν στο περιοδικό «Scientific Reports», βασίστηκε στη μελέτη της συμπεριφοράς σχεδόν 100 παιδιών ηλικίας έως 19 μηνών. Παρατηρήθηκε ότι τα μωρά, ακόμη και όταν πεινούσαν, ήταν πρόθυμα να δώσουν ένα γευστικό σνακ σε κάποιον άγνωστο που φαινόταν να το έχει ανάγκη.

Οι ερευνητές έδειξαν με τα πειράματά τους ότι, ακόμη και τα μωρά, μπορούν να πάνε πέρα από το ατομικό συμφέρον τους, καθώς, όπως αποδείχθηκε, χωρίς καμία ενθάρρυνση ή οδηγίες από κάποιον μεγάλο, περισσότερα από τα μισά παιδάκια, ανάλογα με το πείραμα, αυθόρμητα προσφέρονταν να μοιραστούν την τροφή τους με έναν ξένο.

Διαβάστε επίσης: Η τεχνολογία σημαντικός τομέας ευκαιριών για το 83% των γυναικών στελεχών

«Ο αλτρουισμός είναι σημαντικός, επειδή αποτελεί ένα από τα διακριτά γνωρίσματα του να είναι κανείς άνθρωπος και ένα σημαντικό μέρος του ηθικού ιστού της κοινωνίας. Αν μπορέσουμε να ανακαλύψουμε πώς να προάγουμε τον αλτρουισμό στα παιδιά μας, θα κάνουμε ακόμη ένα βήμα προς μία κοινωνία που νοιάζεται περισσότερο για τους ανθρώπους», δήλωσε ο Μπαραγκάν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This