ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΗ Χαμάς συμφώνησε σε απελευθέρωση ομήρου και παράδοση σορών - Η αντίδραση του Ισραήλ

Η Χαμάς συμφώνησε σε απελευθέρωση ομήρου και παράδοση σορών – Η αντίδραση του Ισραήλ

Η Χαμάς ανακοίνωσε την Παρασκευή την απελευθέρωση του Ισραηλινού στρατιώτη με αμερικανική υπηκοότητα και την παράδοση των σορών 4 ατόμων με διπλή υπηκοότητα. Πρόκειται για τον όμηρο Ίνταν Αλεξάντερ, ο οποίος βρισκόταν κοντά στην Λωρίδα της Γάζας το πρωί της 7ης Οκτωβρίου όταν αιχμαλωτίστηκε.

Η παλιστινιακή οργάνωση δεν έδωσε στην δημοσιότητα τα ονόματα των 4 νεκρών. Ανέφερε, ωστόσο, ότι «επιβεβαιώνει την πλήρη ετοιμότητά της να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις και να καταλήξει σε συνολική συμφωνία για τα ζητήματα της δεύτερης φάσης ενώ καλεί το Ισραήλ να εφαρμόσει πλήρως τις υποχρεώσεις του».

Οργή στο Ισραήλ

Η ισραηλινή κυβέρνηση κατηγόρησε την Χαμάς ότι «δεν έχει μετακινηθεί ούτε εκατοστό» από τις θέσεις της για την εκεχειρία στην Γάζας τονίζοντας ότι συνεχίζει τον «ψυχολογικό πόλεμο».

«Μολονότι το Ισραήλ αποδέχτηκε το πλαίσιο (που παρουσίασε ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ, Στιβ) Γουίτκοφ, η Χαμάς παραμένει σταθερή στην άρνησή της και δεν έχει μετακινηθεί ούτε εκατοστό» τονίζει ανακοίνωση του γραφείου του Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατηγορώντας την ότι συνεχίζει να καταφεύγει σε «χειραγώγηση και ψυχολογικό πόλεμο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak

Διαβάστε επίσης