Πέμπτη 17/6/2021

Η 43χρονη που δοκίμασε πρώτη εμβόλιο κατά του κορωνοϊού: «Είμαι προνομιούχα που επιλέχθηκα»! (video)

Η 43χρονη Jennifer Haller είναι και επίσημα η πρώτη εθελόντρια, που πάνω της έγινε η παρθενική δοκιμή εμβολίου για τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ!

Η Haller, η οποία δέχθηκε εθελοντικά να λάβει το πρώτο δοκιμαστικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, αποτελώντας το πρώτο ανθρώπινο πειραματόζωο και αισιοδοξώντας να φέρει την ελπίδα απέναντι στην πανδημία, λίγες ώρες μετά τη χορήγηση του εμβολίου, μίλησε για πρώτη φορά σε τηλεοπτικό σταθμό για την εμπειρία της και την ζωή μετά το εμβόλιο.

Η 43χρονη, η οποία ξεκαθάρισε ότι αισθάνεται προνομιούχα που επιλέχθηκε για αυτή την ιστορική, αν μη τι άλλο, δοκιμή, τόνισε στην κάμερα του MSNBC ότι δεν είχε κανένα ενδοιασμό. «Είμαι τόσο χαρούμενη που είμαι το πρώτο άτομο. Είναι λίγο τρελό όλο αυτό», είπε χαμογελαστή, αποδεικνύοντας με τον τρόπο της πως οι ήρωες είναι, πολύ συχνά,  άνθρωποι «της διπλανής πόρτας».

Διαβάστε επίσης: Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: «Πάρτε πιο τολμηρά μέτρα στην Ευρώπη»

Αποκάλυψε δε ότι, λίγες εβδομάδες πριν, υπήρξε ένα τηλεφώνημα για εθελοντές, μετά από το οποίο συμπλήρωσε μια φόρμα υποβολής. Ακολούθησε κι άλλο τηλέφωνο, έκανε όλες τις εξετάσεις που απαιτούνταν και ακολούθησε η διαδικασία του εμβολίου, δήλωσε ότι δεν φοβάται τυχόν παρενέργειες, ενώ θα της χορηγηθεί δεύτερη δόση σε ένα μήνα.

Η 43χρονη από το Σιάτλ πρόσθεσε ότι η συμμετοχή της στην κλινική έρευνα είναι μια φανταστική ευκαιρία να κάνει κάτι, σε μια φάση που «όλοι νιώθουμε τόσο αβοήθητοι». Και οι δύο γιοι της πιστεύουν ότι αυτό που κάνει η μητέρα τους είναι «πολύ cool».

  • Δείτε δηλώσεις της Haller:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φτωχός συγγενής