Απαγόρευση κυκλοφορίας στη Γαλλία! Πρόστιμα σε όποιον περιφέρεται «άσκοπα»! (video)

Must Read

Ένα εντελώς πρωτόγνωρο -στην ιστορία της χώρας- μέτρο επέβαλε η γαλλική κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να αναχαιτίσει την επιδημία του κορωνοϊού, καθώς, σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι, ξεκίνησε ο… γενικευμένος κατ’ οίκον περιορισμός του γαλλικού πληθυσμού!

Στο πλαίσιο του «πολέμου» που κήρυξε εναντίον της παγκόσμιας αυτής επιδημίας ο πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, περίπου 67 εκατομμύρια άνθρωποι καλούνται να μείνουν στα σπίτια τους για τις επόμενες δύο εβδομάδες, τουλάχιστον, με εξαιρέσεις να αποτελούν, μεταξύ άλλων, οι περιπτώσεις όπου κάποιοι εξέρχονται της κατοικίας τους για ανεφοδιασμό ή για λόγους υγείας. Όλοι οι υπόλοιποι, αν δεν συμμορφωθούν, κινδυνεύουν με επιβολή προστίμου.

Όπως διευκρινίστηκε στο διάγγελμα του Γάλλου προέδρου, μόνο σε 5 περιπτώσεις θα μπορούν οι πολίτες να βγαίνουν από το σπίτι τους, φέροντας, μάλιστα, μαζί τους έγγραφο με ειδική άδεια, για όσο διαρκεί η καραντίνα.

Αυτές είναι οι εξής:

  • Μετακινήσεις από το σπίτι στο χώρο εργασίας εφόσον είναι απολύτως απαραίτητο και δεν είναι εφικτή η τηλεργασία ή οι επαγγελματικές μετακινήσεις είναι αδύνατο να μεταφερθούν χρονικά.
  • Μετακινήσεις για αγορές αγαθών πρώτης ανάγκης και μόνο προς καταστήματα τα οποία διαθέτουν την απαραίτητη άδεια, μετά τα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης για την πανδημία του κορωνοϊού
  • Μετακινήσεις που αφορούν σε θέματα υγείας
  • Μετακινήσεις για οικογενειακά και επείγοντα ζητήματα, που σχετίζονται με την βοήθεια ατόμων που το έχουν ανάγκη ή την φύλαξη μικρών παιδιών
  • Σύντομες μετακινήσεις, σε κοντινή απόσταση από την κατοικία, σε περίπτωση που κάποιος θέλει να εξασκηθεί –ωστόσο σημειώνεται πως απαγορεύεται κάθε ομαδική αθλητική δραστηριότητα– αλλά και για τις ανάγκες των ζώων συντροφιάς

Όποιος δεν τηρεί τα παραπάνω, θα καλείται να πληρώνει πρόστιμο αξίας 38 έως και 135 ευρώ!

  • Δείτε σχετικό βίντεο:

Διαβάστε επίσης: Νέα επιστημονική έρευνα: «Για κάθε επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού μπορεί να υπάρχουν άλλα δέκα κρυφά»!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This