Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021

Οι Βρετανοί «πήραν την κατάσταση στα χέρια τους» και έβαλαν πλαφόν αγορών από τα σούπερ μάρκετ (video)

Ο κορωνοϊός χτύπησε πλέον βίαια την πόρτα και της Βρετανίας, κάτι που άργησε πολύ να καταλάβει ο Μπόρις Τζόνσον, με αποτέλεσμα μόλις χθες να πάρει την απόφαση να κλείσει τουλάχιστον τα σχολεία.

Αυτό όμως δεν εμπόδισε τους Βρετανούς πολίτες να παρουσιαστούν πιο ώριμοι και προνοητικοί από τον πρωθυπουργό τους. Έτσι εδώ και πολλές μέρες με ιδιωτική πρωτοβουλία έχουν κλείσει πολλά καταστήματα αλλά και τα σχολεία.

Η καθυστερημένη απόφαση του Τζόνσον να κλείσει τα σχολεία εν μέρει πανικόβαλε τους Βρετανούς με αποτέλεσμα να αδειάσουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ και να συνωστίζονται στις ουρές.

Όμως για μια ακόμα φορά η ιδιωτική πρωτοβουλία «πήρε την κατάσταση στα χέρια της» και έτσι οι διοικήσεις των αλυσίδων σούπερ μάρκετ όπως η (πολύ μεγάλη αλυσίδα) TESCO και η Sainsbury’s έβαλε πλαφόν στην αγορά ειδών διατροφής και πρώτης ανάγκης και αποφάσισε να προσλάβει ελεγκτές οι οποίοι αποθάρρυναν τους πελάτες να αγοράζουν πολλαπλά τεμάχια από ίδια είδη ώστε να προλάβουν όλοι να προμηθευτούν τα απαραίτητα.

Δεν έλειψαν βέβαια οι αψιμαχίες και οι εντάσεις όμως το βέβαιο είναι ότι δεν θα υπάρξουν ελλείψεις στην αγορά χάριν στην ιδιωτική πρωτοβουλία και σοβαρότητα.

Και συλλήψεις για λόγους δημόσιας υγείας

Την ίδια ώρα κατατίθεται στη Βουλή των Κοινοτήτων επείγον νομοσχέδιο της κυβέρνησης με… οργουελικά χαρακτηριστικά, καθώς, μεταξύ άλλων, θα δίνει στις βρετανικές Αρχές εξαιρετικές εξουσίες για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, η βρετανική αστυνομία θα έχει το δικαίωμα να συλλαμβάνει και να απομονώνει άτομα για την προστασία της δημόσιας υγείας. Επιπλέον, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που έχει συνταξιοδοτηθεί και οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές υπηρεσίες καλούνται ως ενισχύσεις, ενώ οι εθελοντές που θα βοηθήσουν στη φροντίδα των ασθενών θα λάβουν εγγυήσεις που θα τους επιτρέπουν να διακόψουν την κανονική τους απασχόληση για περίοδο τεσσάρων εβδομάδων το μέγιστο. Παράλληλα, μειώνονται οι διοικητικές διαδικασίες στα νοσοκομεία ώστε να γίνεται άμεσα η απελευθέρωση κλινών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ