Συγκλονίζει ο Ιταλός φιλέλληνας: «Χρησιμοποιούνται ξενοδοχεία ως κλινικές γιατί έχουν γεμίσει τα νοσοκομεία»

Must Read

Η γειτονική Ιταλία είναι το μεγαλύτερο θύμα του κορωνοϊού στην Ευρώπη. Έως σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό 1.266 άνθρωποι, ενώ τα κρούσματα ανέρχονται στα 17.660 και αυξάνονται ραγδαία. Τα μέτρα που παίρνει η ιταλική κυβέρνηση είναι ιδιαιτέρως αυστηρά, με τους πολίτες να κυκλοφορούν στους δρόμους μόνο με ειδική άδεια από το κράτος και τους παραβάτες να αντιμετωπίζουν έως και ποινές φυλάκισης. Τα νοσοκομεία δεν μπορούν πλέον να δεχτούν άλλους ασθενείς και τα ξενοδοχεία μετατρέπονται σε κλινικές.

Ο Ιταλός επιχειρηματίας και γνωστός φιλέλληνας Σιμόνε Αρναμπόλντι είναι κάτοικος του Κόμο και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο Μιλάνο, στις περιοχές που βρίσκονται σε «κόκκινο» συναγερμό στη Λομβαρδία. Μιλώντας στην «Espresso» περιγράφει τις δραματικές στιγμές που επικρατούν στη γειτονική χώρα, ελπίζοντας ότι δεν θα αποδειχτούν προφητικές και για τη χώρα μας.

O Ιταλός επιχειρηματίας εξηγεί ότι τα κρούσματα στη Λομβαρδία αυξάνονται ραγδαία, παρόλο που η χώρα βρίσκεται σε πλήρη καραντίνα:

«Η κατάσταση που επικρατεί στη Λομβαρδία είναι πολύ δύσκολη. Καθημερινά μόνο εδώ στον νομό μας έχουμε 1.200-1.400 κρούσματα. Έχει βγει απόφαση της κυβέρνησης που απαγορεύει τις μετακινήσεις των πολιτών. Επιτρέπεται να βγαίνουμε από το σπίτι μας μόνο για σούπερ μάρκετ και φαρμακεία. Τα μαγαζιά είναι όλα κλειστά. Για να κυκλοφορήσουμε στους δρόμους πρέπει να έχουμε μαζί μας μια υπεύθυνη δήλωση που κατεβάζουμε από το διαδίκτυο, όπου αναφέρουμε τον λόγο που βγήκαμε από τα σπίτια μας και τον προορισμό μας. Αν μας σταματήσει η αστυνομία πρέπει να την έχουμε μαζί μας και να την παρουσιάσουμε. Επιτρέπεται να κυκλοφορούμε μόνο για να δούμε τους ηλικιωμένους γονείς μας, για ψώνια σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία και για λόγους εργασίας. Σε περίπτωση που κάποιος παραβιάσει τον λόγο που βγήκε από το σπίτι του τιμωρείται με πρόστιμο από 200 ευρώ έως και ποινή φυλάκισης!» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης: Τα κανάλια της Βενετίας καθάρισαν και οι κύκνοι… βολτάρουν στα νερά τους

Τραγική είναι, επίσης, η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, με τους ασθενείς να μεταφέρονται σε ξενοδοχεία, ακόμη και σε εκθεσιακούς χώρους:

«Στη Λομβαρδία δεν υπάρχουν θέσεις για ασθενείς στα νοσοκομεία. Ξενοδοχεία χρησιμοποιούνται ως κλινικές και ακόμη εξετάζεται το ενδεχόμενο να αξιοποιηθούν εκθεσιακοί χώροι ώστε να φιλοξενηθούν σε αυτούς ασθενείς».

ΚΟΜΟ ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Τα αποτελέσματα για την οικονομία είναι απογοητευτικά, με τις βιομηχανίες να κλείνουν και τα αεροδρόμια να μη λειτουργούν: «Πολλές βιομηχανίες έχουν κλείσει με ευθύνη του ιδιοκτήτη, δεν μπορείς να προμηθευτείς τίποτα. Δεν μπορούμε να βγούμε από τα σύνορα, ενώ δύο μεγάλα αεροδρόμια στο Μιλάνο και στη Ρώμη έχουν κλείσει, το Milano Linate και το Roma Ciampino. Μόνο 15 πτήσεις έχει κρατήσει η Alitalia για το εσωτερικό της χώρας».

Έως τώρα έχει ανακοινωθεί ότι τα μέτρα στην Ιταλία θα κρατήσουν ως τις 3 Απριλίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This