Συναγερμός σήμανε νωρίτερα σήμερα το απόγευμα όταν σημειώθηκε ένοπλο περιστατικό, στην πλατεία της συνοικίας Βαλντεγκούρ στην πόλη Νιμ της νοτιοανατολικής Γαλλίας, προκαλώντας πανικό στους κατοίκους. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επτά άτομα δέχθηκαν πυρά, εκ των οποίων έξι τραυματίστηκαν, ενώ ένας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Οι πυροβολισμοί ξέσπασαν λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, τοπική ώρα, με μαρτυρίες να κάνουν λόγο για βαρύ οπλισμό, γεγονός που εντείνει τις ανησυχίες για σύνδεση του περιστατικού με οργανωμένες εγκληματικές ομάδες.
Η τοπική εφημερίδα Le Midi Libre σημειώνει ότι την έρευνα για το περιστατικό ανέλαβε η ανακριτική υπηρεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος, ενώ η περιοχή έχει ήδη αποκλειστεί από τις Αρχές.
Οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι
Σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας Le Parisien, οι δράστες της επίθεσης φαίνεται πως ήταν τρεις, ωστόσο, διέφυγαν αμέσως μετά την επίθεση. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις, ενώ η αστυνομία απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και να αποφεύγουν την περιοχή.
Αξίζει να σημειωθεί πως το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή Πισεβέν της Νιμ, μια συνοικία που, σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, αντιμετωπίζει διαχρονικά προβλήματα με τη βία και τη διακίνηση ναρκωτικών. Οι συχνές συγκρούσεις μεταξύ συμμοριών έχουν μετατρέψει την περιοχή σε επίκεντρο εγκληματικότητας, καθιστώντας το τελευταίο περιστατικό ακόμη ένα επεισόδιο σε μια μακρά σειρά εντάσεων.
🚨🇫🇷ALERTE – Une fusillade vient d’éclaté à #Nîmes et a fait au moins 5 blessés dont 1 en urgence absolue. (Témoins) pic.twitter.com/7Da1kjMb1C
— Actu React Info (@actureact_info) June 27, 2025