ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΡούμπιο: «Ο Λαβρόφ μού παρουσίασε νέα ιδέα εκεχειρίας και θα την μεταφέρω στον Τραμπ»

Ρούμπιο: «Ο Λαβρόφ μού παρουσίασε νέα ιδέα εκεχειρίας και θα την μεταφέρω στον Τραμπ»

Στο επίκεντρο της συνάντησης του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών και του Αμερικανού ομολόγου του βρέθηκε η ειρηνευτική διαδικασία για την Ουκρανία. Σεργκέι Λαβρόφ και Μάρκο Ρούμπιο συνομίλησαν την Πέμπτη στο περιθώριο της Συνόδου της Ένωσης Κρατών Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) στην Μαλαισία.

 

Ο Ρούμπιο δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο Λαβρόφ τού παρουσίασε «μια νέα ιδέα» για την Ουκρανία:  «Δεν πρόκειται για νέα προσέγγιση. Είναι μια νέα ιδέα ή μια νέα σκέψη, την οποία θα μεταφέρω στον πρόεδρο (Ντόναλντ Τραμπ) για να τη συζητήσουμε» είπε.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας διευκρίνισε ότι δεν είναι μια πρωτοβουλία που θα οδηγήσει «αυτομάτως στην ειρήνη», αλλά «θα μπορούσε δυνητικά να ανοίξει την πόρτα» για πιθανή κατάπαυση του πυρός.

Ο Ρούμπιο χαρακτήρισε «ειλικρινή και σημαντική» την συζήτηση με τον Ρώσο ΥΠΕΞ για το ζήτημα της Ουκρανίας. Ταυτόχρονα, του επισήμανε την «απογοήτευση» του Τραμπ επειδή «δεν υπάρχει πρόοδος» και δεν διακρίνει ευελιξία από την Μόσχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι αναφέρει η ρωσική πλευρά

«Πραγματοποιήθηκε μια ουσιαστική και ειλικρινής ανταλλαγή απόψεων για την διευθέτηση της κατάστασης στην Ουκρανία, την κατάσταση γύρω από το Ιράν και την Συρία, όπως επίσης και για έναν αριθμό άλλων διεθνών θεμάτων» αναφέρει το ρωσικό ΥΠΕΞ στην ανακοίνωσή του.

Οι δύο αξιωματούχοι «επιβεβαίωσαν την αμοιβαία τους πρόθεση να εξευρεθούν ειρηνικές λύσεις στις συγκρούσεις, να αποκαταστήσουν την Ρώσο-Αμερικανική οικονομική και ανθρωπιστική συνεργασία, και να διευκολύνουν τις απρόσκοπτες επαφές μεταξύ των κοινωνιών των δύο χωρών» προστίθεται.

Πηγή φωτό: Χ MFA Russia

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης