Το έγκλημα σκοτώνει περισσότερους ανθρώπους από τον πόλεμο

Must Read

Μεγάλη αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός των θυμάτων από εγκληματικές ενέργειες σύμφωνα με μελέτη του ΟΗΕ ο οποίος σημειώνει ότι, οι θάνατοι είναι πλέον περισσότεροι απ’ ότι σε χώρες με ένοπλες συγκρούσεις.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ κυριακάτικης εφημερίδας, η σχετική έρευνα των Ηνωμένων Εθνών δείχνει επίσης ότι ο αριθμός των γυναικών που πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας αυξάνονται δραματικά.

Η εγκληματική δραστηριότητα ευθύνεται για τους περισσότερους θανάτους σε όλο τον κόσμο σε σχέση με τις τρομοκρατικές επιθέσεις και τις ένοπλες συγκρούσεις, υπογραμμίζει η μελέτη που δημοσιεύθηκε σήμερα από το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα (UNODC).

Επιπλέον, το οργανωμένο έγκλημα οδηγεί στο θάνατο κυρίως τις γυναίκες.

Η Ασία εχθρική για τις γυναίκες

Πιο συγκεκριμένα:
• Περίπου 464.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν σκοτωθεί από εγκληματικές ενέργειες το 2017, πολύ περισσότεροι από τους 89.000 ανθρώπους που σκοτώθηκαν σε ένοπλες συγκρούσεις το ίδιο έτος.
• Το οργανωμένο έγκλημα ήταν υπεύθυνο για το 19% των θανάτων παγκοσμίως.
Πάνω από το 90% των υπόπτων εγκληματικής ενέργειας, μεταξύ των ετών 2014 – 2016, ήταν άνδρες.
• Ο αριθμός των γυναικών και των κοριτσιών που έχασαν την ζωή τους εξαιτίας της ενδοοικογενειακής βίας αυξήθηκε το 2017, αντιπροσωπεύοντας το 58% όλων των θυμάτων του οργανωμένου εγκλήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Ευρώπη έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εγκληματικών ενεργειών στον κόσμο, με τρία θύματα ανά 100.000 ανθρώπους.

Από την άλλη πλευρά, η Ασία καταγράφει τον μεγαλύτερο αριθμό γυναικών θυμάτων εξαιτίας ενδοοικογενειακής βίας. Το 2017, ο αριθμός των θυμάτων ανήλθε στα 20.000 θύματα. Στη δεύτερη θέση έρχεται η Αφρική, με 19.000 γυναίκες να έχουν χάσει τη ζωή τους το ίδιο έτος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This