Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021

Ο Τραμπ επιστράτευσε κολοσσούς της κατασκευαστικής βιομηχανίας στην μάχη κατά του κορωνοϊού

Κολοσσούς της κατασκευαστικής βιομηχανίας επιστρατεύει ο Ντόναλντ Τραμπ στη μάχη κατά του κορωνοϊού. Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέδωσε διάταγμα προκειμένου να μπουν στην παραγωγή αναπνευστήρων για την καταπολέμηση του φονικού ιού. «Σήμερα εξέδωσα διάταγμα βάσει του νόμου περί αμυντικής παραγωγής, για να εξασφαλίσω ότι οι εγχώριοι κατασκευαστές μπορούν να φτιάξουν αναπνευστήρες, που χρειάζονται για να σώσουν τις ζωές των Αμερικανών» δήλωσε ο Τραμπ.

«Είμαι ευγνώμων σε αυτούς και στους άλλους εγχώριους κατασκευαστές που θα αυξήσουν την παραγωγή αναπνευστήρων σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Η σημερινή εντολή θα σώσει ζωές με την άρση των εμποδίων στην αλυσίδα εφοδιασμού που απειλούν την ταχεία παραγωγή αναπνευστήρων» πρόσθεσε.

Το ειδικό διάταγμα περιλαμβάνει εταιρίες κολοσσούς, όπως οι General Electric, Hill-Rom, Medtronic, ResMed, Royal Philips και Vyaire Medical. Επικαλούμενος νόμο του 1950 για την αμυντική παραγωγή, που έδινε στον πρόεδρο ευρείες εξουσίες, ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε εντολή σε πολλές αμερικανικές εταιρίες να αλλάξουν την παραγωγή τους. Την ίδια ώρα κατατέθηκε αγωγή 20 τρισ. δολαρίων των ΗΠΑ κατά των κινεζικών Αρχών για το ξέσπασμα της πανδημίας.

Διεκδικούν 20 τρις δολάρια

Την αγωγή κατέθεσε ο Αμερικανός δικηγόρος Λάρι Κλέιμαν από κοινού με εταιρία του Τέξας και στρέφεται κατά της κινεζικής κυβέρνησης, του κινεζικού στρατού, του Ινστιτούτου Ιολογίας της Ουχάν, του επικεφαλής του Ινστιτούτου Σι Ζενγκλί και του αρχηγού του στρατού Τζεν Γουέι.

Δείτε επίσης: Δεν άντεξε τον… ανταγωνισμό: Η μπύρα Corona αναστέλλει την παραγωγή της, λόγω του κορωνοϊού!

Όπως αναφέρει το Business Today, οι προσφεύγοντες διεκδικούν 20 τρισ. δολάρια -ποσό μεγαλύτερο από το ΑΕΠ της Κίνας-, υποστηρίζοντας ότι ο κορωνοϊός είναι το αποτέλεσμα βιολογικού όπλου που ετοίμαζαν οι κινεζικές Αρχές.

Στην αγωγή υποστηρίζουν ότι ο νέος κορωνοϊός ξέφυγε από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν και είχε σχεδιαστεί από την Κίνα για να επιφέρει μαζικό θάνατο. Καθώς τα βιολογικά όπλα έχουν απαγορευτεί, οι ενάγοντες θεωρούν ότι πρόκειται για τρομοκρατικό όπλο μαζικής καταστροφής. Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν 1.169 θάνατοι σε 24 ώρες. Πρόκειται για τον βαρύτερο απολογισμό μέσα σε μια ημέρα που έχει καταγραφεί στον κόσμο ως σήμερα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ