Από τις… καραμέλες στο διαδίκτυο: Χιλιάδες παιδόφιλοι εκμεταλλεύονται τα μέτρα και «ψαρεύουν» παιδιά online!

Must Read

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ειδικοί, προειδοποιώντας ότι χιλιάδες παιδόφιλοι «σερφάρουν» μανιωδώς στο διαδίκτυο, έτοιμοι να εκμεταλλευτούν τον εγκλεισμό των παιδιών στα σπίτια, εξαιτίας του νέου κορωνοϊού, για να τα «ρίξουν» στα δίχτυα τους!

Με τα σχολεία κλειστά, ο χρόνος που περνούν τα παιδιά στα social media και τα διαδικτυακά παιχνίδια, στα οποία επιτρέπεται η επικοινωνία μεταξύ των παικτών, έχει αυξηθεί κατακόρυφα, δίνοντάς την ευκαιρία στους παιδόφιλους να «ψαρέψουν» τα θύματά τους, τονίζει η Εθνική Υπηρεσία κατά του Εγκλήματος της Βρετανίας (NCA).

Υπολόγισε, δε ότι περισσότεροι από 300.000 παιδόφιλοι από κάθε γωνιά του πλανήτη αποτελούν «σοβαρό κίνδυνο» για τα παιδιά, ενώ ανέφερε, χαρακτηριστικά, ότι η βρετανική αστυνομία έχει ήδη συλλάβει περισσότερους από 500 παιδόφιλους που δρούσαν από τα σπίτια τους στη Βρετανία, εκτιμώντας, παράλληλα, ότι ο αριθμός αυτός θα… εκτοξευτεί τις επόμενες ημέρες, εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19.

Ο επικεφαλής του τμήματος της Υπηρεσίας για την προστασία των παιδιών, Σάιμον Μπέιλι, εξήγησε ότι, λόγω του εγκλεισμού στο σπίτι, τα περισσότερα παιδιά είναι μονίμως μπροστά από την οθόνη ενός υπολογιστή ή μιας smart συσκευής, άλλες φορές για να μελετήσουν, συνήθως όμως για να παίξουν κάποιο παιχνίδι ή να σερφάρουν στα social media.

Χωρίς επίβλεψη τα παιδιά στο σπίτι

«Είναι αποτροπιαστικό να σκεφτεί κανείς ότι κάποιοι εγκληματίες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού, για να προκαλέσουν κακό στο διαδίκτυο», πρόσθεσε, αναφερόμενος στους παιδόφιλους που έχουν βάλει στο στόχαστρό τους τα παιδιά. Τόνισε, δε, ότι ο κίνδυνος για τα παιδιά γίνεται ακόμη μεγαλύτερος, εξαιτίας του γεγονότος ότι, ουσιαστικά, δεν τα επιβλέπει κανείς, καθώς οι περισσότεροι γονείς είναι απασχολημένοι με την τηλεργασία τους.

Για αυτό το λόγο, συνέστησε στους γονείς, να αφιερώσουν χρόνο στα παιδιά τους, για να τα ενημερώσουν για τον κίνδυνο που διατρέχουν και να τους δώσουν να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι να μην μιλούν σε αγνώστους μέσω του διαδικτύου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This