Το ιστορικό διάγγελμα της Βασίλισσας Ελισάβετ γiα τον κορωνοϊό: «Θα τον νικήσουμε» (video)

Must Read

Ιστορική μέρα η σημερινή, καθώς η βασίλισσα Ελισάβετ πραγματοποίησε το πέμπτο της μόλις διάγγελμα στον Αγγλικό λαό, στα 68 χρόνια που βρίσκεται στο θρόνο.

Η 93χρονη μονάρχης έστειλε μήνυμα πως θα ξεπεραστεί η κρίση του κορωνοϊού, αν οι Βρετανοί φανούν αποφασιστικοί και ακολουθήσουν τα μέτρα περιορισμού και απομόνωσης. Να θυμίσουμε πως μέχρι τώρα η Αγγλία μετράει 5.000 νεκρούς.

«Αντιμετωπίζουμε μαζί αυτή την ασθένεια και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι αν παραμείνουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι, τότε θα το ξεπεράσουμε», είπε μεταξύ άλλων η Ελισάβετ, που θυμήθηκε τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο όταν η ίδια και η αδερφή της Μάργκαρετ μίλησαν σε παιδιά που είχαν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους για να αποφύγουν τους βομβαρδισμούς των αεροσκαφών των Γερμανών ναζί.

«Ενώ έχουμε αντιμετωπίσει κι άλλες προκλήσεις στο παρελθόν, αυτό είναι κάτι διαφορετικό, αυτή τη φορά ενωνόμαστε με όλα τα έθνη σε ολόκληρο τον κόσμο σε μια κοινή προσπάθεια, χρησιμοποιώντας τις μεγάλες προόδους της επιστήμης και την ενστικτώδη συμπόνια μας για να θεραπεύσουμε. Θα νικήσουμε και αυτή η επιτυχία θα ανήκει στον καθένα από εμάς», είπε η Βασίλισσα της Αγγλίας από το κάστρο του Γουίνσδορ, όπου μένει με τον σύζυγό της Πρίγκιπα Φίλιππο.

Επίσης ευχαρίστησε όσους παραμένουν στο σπίτι βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο κάποιους να γλιτώσουν από τον πόνο της απώλειας που έχουν ήδη βιώσει κάποιες οικογένειες και απέτισε επίσης φόρο τιμής στο ιατρικό προσωπικό:

«Αυτοί που θα έρθουν μετά από εμάς θα λένε ότι οι Βρετανοί αυτής της γενιάς ήταν δυνατοί όσο κανείς άλλος κι ότι η αυτοκυριαρχία και η συμπόνοια για τους συμπολίτες μας εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν αυτή τη χώρα. Η υπερηφάνεια για αυτό που είμαστε δεν είναι μόνο κομμάτι του παρελθόντος αλλά ορίζει το παρόν και το μέλλον μας»,

Αξίζει να σημειωθεί πως τη λήψη του διαγγέλματος έκανε ένας κάμεραμαν, που φορούσε προστατευτικό εξοπλισμό, ενώ τα υπόλοιπα μέλη του τεχνικού συνεργείου να βρίσκονται σε άλλα δωμάτια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This