Σάββατο 19/6/2021

Το ιστορικό διάγγελμα της Βασίλισσας Ελισάβετ γiα τον κορωνοϊό: «Θα τον νικήσουμε» (video)

Ιστορική μέρα η σημερινή, καθώς η βασίλισσα Ελισάβετ πραγματοποίησε το πέμπτο της μόλις διάγγελμα στον Αγγλικό λαό, στα 68 χρόνια που βρίσκεται στο θρόνο.

Η 93χρονη μονάρχης έστειλε μήνυμα πως θα ξεπεραστεί η κρίση του κορωνοϊού, αν οι Βρετανοί φανούν αποφασιστικοί και ακολουθήσουν τα μέτρα περιορισμού και απομόνωσης. Να θυμίσουμε πως μέχρι τώρα η Αγγλία μετράει 5.000 νεκρούς.

«Αντιμετωπίζουμε μαζί αυτή την ασθένεια και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι αν παραμείνουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι, τότε θα το ξεπεράσουμε», είπε μεταξύ άλλων η Ελισάβετ, που θυμήθηκε τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο όταν η ίδια και η αδερφή της Μάργκαρετ μίλησαν σε παιδιά που είχαν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους για να αποφύγουν τους βομβαρδισμούς των αεροσκαφών των Γερμανών ναζί.

«Ενώ έχουμε αντιμετωπίσει κι άλλες προκλήσεις στο παρελθόν, αυτό είναι κάτι διαφορετικό, αυτή τη φορά ενωνόμαστε με όλα τα έθνη σε ολόκληρο τον κόσμο σε μια κοινή προσπάθεια, χρησιμοποιώντας τις μεγάλες προόδους της επιστήμης και την ενστικτώδη συμπόνια μας για να θεραπεύσουμε. Θα νικήσουμε και αυτή η επιτυχία θα ανήκει στον καθένα από εμάς», είπε η Βασίλισσα της Αγγλίας από το κάστρο του Γουίνσδορ, όπου μένει με τον σύζυγό της Πρίγκιπα Φίλιππο.

Επίσης ευχαρίστησε όσους παραμένουν στο σπίτι βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο κάποιους να γλιτώσουν από τον πόνο της απώλειας που έχουν ήδη βιώσει κάποιες οικογένειες και απέτισε επίσης φόρο τιμής στο ιατρικό προσωπικό:

«Αυτοί που θα έρθουν μετά από εμάς θα λένε ότι οι Βρετανοί αυτής της γενιάς ήταν δυνατοί όσο κανείς άλλος κι ότι η αυτοκυριαρχία και η συμπόνοια για τους συμπολίτες μας εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν αυτή τη χώρα. Η υπερηφάνεια για αυτό που είμαστε δεν είναι μόνο κομμάτι του παρελθόντος αλλά ορίζει το παρόν και το μέλλον μας»,

Αξίζει να σημειωθεί πως τη λήψη του διαγγέλματος έκανε ένας κάμεραμαν, που φορούσε προστατευτικό εξοπλισμό, ενώ τα υπόλοιπα μέλη του τεχνικού συνεργείου να βρίσκονται σε άλλα δωμάτια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ