Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020

H Αυστρία γίνεται η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που προχωρά σε άρση των περιοριστικών μέτρων

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, που έχουν επιβληθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, σχεδιάζει η Αυστρία, με εναρκτήρια ημερομηνία την 14η Απριλίου, οπότε και θα επαναλειτουργήσουν τα μικρά καταστήματα.

«Στόχος μας είναι η αποκατάσταση της λειτουργίας κατά βήματα», δήλωσε ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Θα ακολουθήσουν τα μεγαλύτερα καταστήματα και τα εμπορικά κέντρα την 1η Μαΐου, στη συνέχεια εστιατόρια και ξενοδοχεία στα μέσα του Μαΐου. Οι δημόσιες συναθροίσεις, ωστόσο, θα παραμείνουν σε απαγόρευση, τουλάχιστον μέχρι τον Ιούλιο.

«Ενεργήσαμε γρήγορα και δραστικά, σε σχέση με άλλες χώρες, και αποτρέψαμε το χειρότερο», δήλωσε ο καγκελάριος, καθώς η αυστριακή κυβέρνηση επέβαλε κατ’ οίκον περιορισμό του πληθυσμού στις 15 Μαρτίου, παράλληλα με το κλείσιμο των καταστημάτων, πλην όσων καλύπτουν βασικές ανάγκες.

«Η εβδομάδα του Πάσχα θα είναι καθοριστική για να αξιολογηθεί αν η σταδιακή άρση των περιορισμών μπορεί να εφαρμοσθεί», δήλωσε ο καγκελάριος, διευκρινίζοντας ότι θα γίνεται συστηματική αξιολόγηση των μέτρων.

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως και το Βερολίνο καταρτίζει ήδη σχέδιο λήψης μέτρων που θα επιτρέψουν την επιστροφή σε κανονικούς ρυθμούς ζωής.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ