Την πόρτα της εξόδου δείχνει ο Τραμπ στον Φάουτσι – Δυσαρεστημένος με τον… Τσιόδρα των ΗΠΑ ο Αμερικανός πρόεδρος

Must Read

Όλα του φταίνε τον τελευταίο καιρό του Ντόναλντ Τραμπ και, ως φαίνεται, το «μάρμαρο» θα κληθεί να πληρώσει ο Άντονι Φάουτσι, ο… Τσιόδρας των ΗΠΑ!  

Ο Τραμπ έκανε retweet την προτροπή ρεπουμπλικανού για την απόλυση του κορυφαίου επιστήμονα και συμβούλου επί θεμάτων λοιμωδών νόσων και δημόσιας υγείας έξι Αμερικανών προέδρων, επειδή ο τελευταίος δήλωσε με απόλυτη ειλικρίνεια στο CNN ότι, εάν είχαν ληφθεί νωρίτερα τα μέτρα που πρότειναν οι επιστήμονες για την αντιμετώπιση της επιδημίας, θα είχαν σωθεί ζωές.

Ο κορυφαίος Αμερικανός επιστήμονας, ως επικεφαλής της αντιμετώπισης της επιδημίας Covid-19 στις ΗΠΑ, έχει, επανειλημμένως, όσο και αναπόφευκτα, αντικρούσει ή διορθώσει τον Τραμπ σε διάφορα επιστημονικά θέματα, όπως στο θέμα του φαρμάκου υδροξυχλωροκίνη κατά της ελονοσίας, ως προς το οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος ανέπτυξε εμμονή, και την αποτελεσματικότητά του στην αντιμετώπιση της νόσου.

Ο δρ Άντονι Φάουτσι δήλωσε στο CNN ότι ο πρόεδρος Τραμπ αντέδρασε καθυστερημένα και δεν άκουσε τους ειδικούς, που τον προειδοποιούσαν από τις αρχές του έτους ότι έπρεπε να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της επιδημίας. Ο απολογισμός της επιδημίας Covid-19 στις ΗΠΑ δεν θα ήταν τόσο βαρύς, αν είχαν εφαρμοσθεί πιο γρήγορα τα περιοριστικά μέτρα, παραδέχθηκε.

Επιβεβαιώνοντας το χθεσινό δημοσίευμα των New York Times, σύμφωνα με το οποίο, τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ πρότειναν την εφαρμογή της κοινωνικής αποστασιοποίησης για την αντιμετώπιση της επιδημίας από τον Φεβρουάριο, αλλά δεν εισακούσθηκαν επί έναν μήνα, ο Φάουτσι είπε ότι εάν τα μέτρα είχαν ληφθεί νωρίτερα, «θα μπορούσαν να έχουν σωθεί ζωές». «Είναι προφανές ότι κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί αυτό», πρόσθεσε. «Όμως εκείνη την εποχή υπήρχαν πολλοί δισταγμοί για να κλείσουν όλα».

Πάντως, ο Τραμπ, από την πλευρά του, χαρακτήρισε «fake news» το δημοσίευμα των New York Times, με σχετικό tweet:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This