12-8-2020

Σε καραντίνα το Μπάνσκο – Σε τεστ θα υποβληθούν όλοι οι κάτοικοι!

Σε καραντίνα τέθηκε το Μπάνσκο της Βουλγαρίας, ένας από τους δημοφιλέστερους ευρωπαϊκούς χιονοδρομικούς προορισμούς, με περίοπτη θέση ανάμεσα στους Έλληνες φίλους των χειμερινών σπορ, ενώ όλοι οι κάτοικοι της πόλης υποβάλλονται, πλέον, σε διαγνωστικό τεστ αντισωμάτων.

Η εξέταση όλων των κατοίκων της πόλης αναμένεται να διαρκέσει περίπου έναν μήνα, με τον επικεφαλής της εθνικής ομάδας συντονισμού για την καταπολέμηση του ιού, καθηγητή Βέντσισλαβ Μουταφτσίσκι, να τονίζει ότι ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στη Βουλγαρία ανήλθε σε 676 και των θυμάτων σε 31.

Τριάντα έξι μέλη του υγειονομικού προσωπικού έχουν βρεθεί θετικά στον κορωνοϊό, ενώ σε ισχύ παραμένει η προσωρινή απαγόρευση εισόδου όλων των υπηκόων τρίτων χωρών στην επικράτεια της Βουλγαρίας, με οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο.

Για την ακρίβεια, η προσωρινή απαγόρευση εισόδου στη Βουλγαρία ισχύει για τους υπηκόους τρίτων χωρών και για τα άτομα που φθάνουν στη Βουλγαρία από τα ακόλουθα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Αυστρία, Βέλγιο, Ισλανδία, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία και Ελβετία.

Υπάρχει, πάντως, ένας κατάλογος εξαιρέσεων από την απαγόρευση, που αφορά -μεταξύ άλλων- Βούλγαρους υπηκόους και τις οικογένειές τους, διπλωμάτες και γιατρούς.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ