Σε καραντίνα το Μπάνσκο – Σε τεστ θα υποβληθούν όλοι οι κάτοικοι!

Must Read

Σε καραντίνα τέθηκε το Μπάνσκο της Βουλγαρίας, ένας από τους δημοφιλέστερους ευρωπαϊκούς χιονοδρομικούς προορισμούς, με περίοπτη θέση ανάμεσα στους Έλληνες φίλους των χειμερινών σπορ, ενώ όλοι οι κάτοικοι της πόλης υποβάλλονται, πλέον, σε διαγνωστικό τεστ αντισωμάτων.

Η εξέταση όλων των κατοίκων της πόλης αναμένεται να διαρκέσει περίπου έναν μήνα, με τον επικεφαλής της εθνικής ομάδας συντονισμού για την καταπολέμηση του ιού, καθηγητή Βέντσισλαβ Μουταφτσίσκι, να τονίζει ότι ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στη Βουλγαρία ανήλθε σε 676 και των θυμάτων σε 31.

Τριάντα έξι μέλη του υγειονομικού προσωπικού έχουν βρεθεί θετικά στον κορωνοϊό, ενώ σε ισχύ παραμένει η προσωρινή απαγόρευση εισόδου όλων των υπηκόων τρίτων χωρών στην επικράτεια της Βουλγαρίας, με οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο.

Για την ακρίβεια, η προσωρινή απαγόρευση εισόδου στη Βουλγαρία ισχύει για τους υπηκόους τρίτων χωρών και για τα άτομα που φθάνουν στη Βουλγαρία από τα ακόλουθα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Αυστρία, Βέλγιο, Ισλανδία, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία και Ελβετία.

Υπάρχει, πάντως, ένας κατάλογος εξαιρέσεων από την απαγόρευση, που αφορά -μεταξύ άλλων- Βούλγαρους υπηκόους και τις οικογένειές τους, διπλωμάτες και γιατρούς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This