Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020

Πέφτει η λίρα, ζητά μεταρρυθμίσεις στην κεντρική τράπεζα ο Ερντογάν

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Λίγες μέρες μετά την αποπομπή του διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας, Μουράτ Τσετινκαγιά, από τον ίδιο, ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι η Τουρκία θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα, εάν δεν εφαρμοστούν μεταρρυθμίσεις στον τρόπο που λειτουργεί η τουρκική κεντρική τράπεζα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Haberturk», ο Ερντογάν είπε σε δημοσιογράφους, που τον συνόδευαν στο αεροσκάφος με το οποίο επέστρεψε από την επίσκεψή του στη Βοσνία, ότι ο Τσετινκαγιά πήρε λάθος αποφάσεις για τις οποίες η χώρα κατέβαλε υψηλό τίμημα και ότι δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη, ούτε επικοινωνούσε καλά με τις αγορές.

Ο Τσετινκαγιά, η τετραετής θητεία του οποίου επρόκειτο να διαρκέσει ως το 2020, αντικαταστάθηκε από τον υποδιοικητή του, Μουράτ Ουισάλ, με διάταγμα του προέδρου Ερντογάν, το οποίο δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα της τουρκικής κυβέρνησης το πρωί του Σαββάτου. Η συναλλαγματική ισοτιμία της τουρκικής λίρας έναντι του αμερικανικού δολαρίου υποχώρησε χθες, εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών για την ανεξαρτησία του θεσμού.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ