Ογδόντα χώρες απαγορεύουν τις εξαγωγές ειδών προστασίας και υπονομεύουν την προσπάθεια μπλοκαρίσματος του ιού

Must Read

Συνολικά 80 χώρες και τελωνειακά εδάφη σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν απαγορεύσει ή επιβάλει περιορισμούς στις εξαγωγές χειρουργικών μασκών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Μάλιστα, στη σχετική λίστα των απαγορεύσεων και των περιορισμών συγκαταλέγονται, εκτός από τις μάσκες και τα γάντια μιας χρήσης, οι προστατευτικές στολές και άλλα μέσα ατομικής προστασίας και εξοπλισμού.

Όπως προειδοποίησε ο ΠΟΕ, η έλλειψη διαφάνειας για τις απαγορεύσεις και τους περιορισμούς και η έλλειψη διεθνούς συνεργασίας -ειδικά σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή- υπονομεύουν τις προσπάθειες να επιβραδυνθεί η παγκόσμια εξάπλωση του κορωνοϊού, που έχει μολύνει τουλάχιστον 2.600.000 ανθρώπους σε παγκόσμιο επίπεδο και έχει στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 185.000 από αυτούς.

«Αν και η θέσπιση μέτρων περιορισμού των εξαγωγών είναι κατανοητή, η έλλειψη διεθνούς συνεργασίας στο πεδίο αυτό υπάρχει κίνδυνος να κόψει την πρόσβαση χωρών που εξαρτώνται από τις εισαγωγές σε ιατρικά προϊόντα που χρειάζονται απελπιστικά και να πυροδοτήσει σοκ προσφοράς», σημείωσε χαρακτηριστικά στην έκθεσή του ο ΠΟΕ.

Γενικά, η επιβολή απαγορεύσεων ή περιορισμών στις εξαγωγές απαγορεύεται από τον ΠΟΕ. Προβλέπονται όμως εξαιρέσεις, περιπτώσεις όπου επιτρέπεται η λήψη προσωρινών μέτρων, για να «προληφθούν ή να καλυφθούν κρίσιμες ελλείψεις τροφίμων ή άλλων προϊόντων που είναι απαραίτητα στο εξαγωγικό συμβαλλόμενο μέρος».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This