Δευτέρα 14/6/2021

Νέα αποκάλυψη: Η Κίνα επιχείρησε να κατοχυρώσει πατέντα για φάρμακο κατά του κορωνοϊού μόλις παραδέχτηκε την μεταδοτικότητά του

Νερό στον… μύλο όσων κατηγορούν την Κίνα ότι γνώριζε τι ερχόταν με τον νέο κορωνοϊό και το έκρυβε ρίχνει νέα αποκάλυψη, η οποία παράλληλα φέρνει στο φως προσπάθεια του Πεκίνου να βγάλει λεφτά από την επερχόμενη επιδημία.

Το εργαστήριο της Ουχάν που κατηγορείται για τη διάδοση του Covid-19 επιχείρησε να κατοχυρώσει πατέντα για πανίσχυρο φάρμακο κατά του ιού, μόλις μία μέρα αφότου το Πεκίνο παραδέχτηκε ότι ο ιός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Η Κίνα άργησε χαρακτηριστικά να γνωστοποιήσει στον πλανήτη στις 20 Ιανουαρίου μέσω του προέδρου της Σι Τζινπίνγκ ότι ο νέος κορωνοϊός είναι μεταδοτικός όσον αφορά τους ανθρώπους. Η ανακοίνωση σήμαινε ότι η ίδια βρισκόταν δυνητικά αντιμέτωπη με μια νέα επιδημία.

Είχε όμως πολύ γρήγορα αντανακλαστικά, όταν επρόκειτο για την εμπορική εκμετάλλευση της επιδημίας, την οποία οι Κινέζοι αξιωματούχοι αποδεικνύεται ότι τη θεωρούσαν δεδομένη, αποκρύπτοντάς το όμως από τον υπόλοιπο κόσμο.

Στις 21 Ιανουαρίου το διαβόητο κρατικό εργαστήριο Wuhan Institute of Virology σε συνεργασία με το Military Medicine Institute του κινεζικού στρατού κατέθεσε έγγραφα στις κινεζικές ελεγκτικές Αρχές για να κατοχυρώσει την εμπορική αξιοποίηση στην Κίνα του φαρμάκου Remdesivir. Πρόκειται για φάρμακο κατά του Έμπολα που ανέπτυξαν Αμερικανοί και τώρα αποδεικνύεται αξιοσημείωτα ισχυρό κατά του νέου κορωνοϊού Covid-19.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ