O Χαφτάρ εκτοξεύει απειλές κατά του Ερντογάν: «Θα του κόψουμε το χέρι!»

Must Read

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης του Χαφέζ αλ Σάρατζ στην Τρίπολη, για τα μέσα που χρησιμοποιεί ώστε να παραμείνει στην εξουσία, αλλά και απειλές κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο μάλιστα προειδοποίησε πως «θα του κόψουμε το χέρι», εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια διαγγέλματός του με αποδέκτη τον λαό της χώρας ο επικεφαλής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ!

«Οι τρομοκράτες διέπραξαν άθλια εγκλήματα, δολοφονώντας ακτιβιστές, δημοσιογράφους, δικηγόρους. Ο Ερντογάν θα τιμωρηθεί. Θα του κόψουμε το χέρι», τόνισε ο Χαφτάρ, ενώ πρόσθεσε πως ενώ «η χώρα μας ζούσε σε φόβο, τρόμο και απελπισία, οι θεσμοί της απέτυχαν, εμείς αντιμετωπίσαμε πολλούς προδότες, σχεδιάστηκαν συνωμοσίες εναντίον των αξιωματικών και των στρατιωτών μας, πολλοί από αυτούς δολοφονήθηκαν, τα όπλα και τα οχήματά μας εκλάπησαν, καθώς οι εξτρεμιστές εργάζονταν για τη μείωση του ρόλου μας ως στρατού. Αλλά δεν παραδοθήκαμε, αποφασίσαμε να αντιμετωπίσουμε τους εξτρεμιστές κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες».

Σοβαρά πλήγματα

Η ευθεία απειλή κατά του Τούρκου προέδρου, βέβαια, οφείλεται, προφανώς, στα σοβαρά πλήγματα που δέχονται το τελευταίο διάστημα τα στρατεύματα του ισχυρού άνδρα της Λιβύης από δυνάμεις υποστηριζόμενες από την Τουρκία, καθώς η Άγκυρα, από την πρώτη στιγμή, και αφού υπέγραψε με την κυβέρνηση της Τρίπολης την παράνομη συμφωνία οριοθέτησης της ΑΟΖ μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας, έσπευσε να στείλει ενισχύσεις επί του λιβυκού εδάφους, προκαλώντας την περαιτέρω αποσταθεροποίηση μιας χώρας που ήδη πληρώνει βαριά το τίμημα του συνεχιζόμενου εμφυλίου.

Αποφασισμένος, όμως, ο Λίβυος στρατάρχης να επιμείνει στον σκληρό αγώνα που δίνει και, κυρίως, να συνεχίσει την προέλασή του προς την Τρίπολη, τόνισε πως «ο στρατός, με την υποστήριξη του λαού της Λιβύης, θα πολεμήσει τους τρομοκράτες». Και πρόσθεσε ότι «η απελευθέρωση της Τρίπολης θα είναι τελικά το αποκορύφωμα του μακροχρόνιου αγώνα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This