Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020

Πανικός στην Τουρκία: Οι επιστήμονες αναμένουν σεισμό 7,4 ρίχτερ

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Να μην ξαναζήσουν τις μέρες του 1999 τρέμουν οι Τούρκοι μετά τη δημοσίευση επιστημονικής έρευνας στο περιοδικό «Nature Communications», που προβλέπει ισχυρό σεισμό στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με τους ερευνητές του γερμανικού Κέντρου Ωκεανογραφικών Ερευνών «Geomar Helmholtz» του Κιέλου, η συσσώρευση τεκτονικών δυνάμεων κάτω από τη θάλασσα του Μαρμαρά είναι ικανή να πυροδοτήσει το ρήγμα της Βόρειας Ανατολίας, με αποτέλεσμα να προκληθεί σεισμός μεγέθους μεταξύ 7,1 και 7,4 ρίχτερ κοντά στην Κωνσταντινούπολη!

Το ρήγμα της Βόρειας Ανατολίας χωρίζει την πλάκα της Ευρασίας από εκείνη της Ανατολίας και έχει δώσει στο παρελθόν ισχυρούς σεισμούς, με τελευταίο εκείνον στη Νικομήδεια το 1999, κατά τη διάρκεια του οποίου χάθηκαν περίπου 10.000 άνθρωποι.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ