Πράκτορες βγάζουν στη φόρα τα… άπλυτα της Κίνας για τον κορωνοϊό

Must Read

Τα άγρυπνα μάτια πανίσχυρων μυστικών υπηρεσιών ξεδιπλώνουν μέσα σε 15 σελίδες έκθεσης το κατηγορώ σε βάρος της Κίνας για τα ψέματα που είπε και τις καθυστερήσεις που προκάλεσε, «γεννώντας» έτσι τη νέα πανδημία.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα Εspresso, η Κίνα λοιπόν, σύμφωνα με την έκθεση που αποκαλύπτει ο αυστραλιανός Τύπος, φέρεται ότι είπε ψέματα στον κόσμο για τη μετάδοση του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο, εξαφάνισε όσους τόλμησαν να πουν την αλήθεια και αρνήθηκε να δώσει δείγματα του ιού στη Δύση για να ξεκινήσει την έρευνα για εμβόλιο, σύμφωνα με τα έγγραφα που διέρρευσαν από τη Five Eyes, τον συνασπισμό μυστικών υπηρεσιών πέντε χωρών (Αυστραλίας, Καναδά, Νέας Ζηλανδίας, Ηνωμένου Βασιλείου και ΗΠΑ).

Κάποιες από τις πέντε υπηρεσίες εκτιμούν ότι ο ιός μπορεί να διέρρευσε από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν, μια θεωρία που είχε αρχικά καταρριφθεί ως θεωρία συνωμοσίας επειδή οι Κινέζοι επέμεναν ότι ο ιός προήλθε από τις υπαίθριες αγορές.

Στην έκθεση, πάντως, τονίζεται ότι η σκοτεινή διαχείριση του ιού από την Κίνα αποτελεί «επίθεση στη διεθνή διαφάνεια» και περιγράφεται πως η χώρα προσπάθησε να υποβαθμίσει τον κίνδυνο της επιδημίας, ενώ έσπευδε παράλληλα να θάψει όλα τα ίχνη της στο σημείο 0, καταστρέφοντας δείγματα στο εργαστήριο των ιών της Ουχάν, κάνοντας απολυμάνσεις στις τοπικές υπαίθριες αγορές, λογοκρίνοντας αναφορές για ασυμπτωματικούς φορείς και κωλυσιεργώντας στη διαδικασία να δώσει δείγματα του ιού που της ζητήθηκαν από άλλες χώρες. Αποκαλύπτεται ότι το Πεκίνο άρχισε να λογοκρίνει αναζητήσεις στο ίντερνετ σχετικά με τον ιό από τον Δεκέμβριο!

Τέλος, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι μυστικές υπηρεσίες, η Κίνα «είχε στοιχεία μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο του νέου κορωνοϊού από τις αρχές Δεκεμβρίου», αλλά συνέχισε να το διαψεύδει μέχρι τις 20 Ιανουαρίου. Μάλιστα, ενώ είχε επιβάλει απαγορεύσεις μετακινήσεων στο εσωτερικό της χώρας, συνέχιζε να λέει στον υπόλοιπο κόσμο ότι δεν χρειάζονται απαγορεύσεις ταξιδιών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This