Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας μπαίνουν σε νέα φάση, καθώς ο επόμενος γύρος επαφών έχει ήδη προγραμματιστεί για την επόμενη Κυριακή στο Αμπού Ντάμπι, υπό τη διαμεσολάβηση των ΗΠΑ, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπως ανέφερε ο ίδιος, μιλώντας ανώνυμα σε δημοσιογράφους, οι διήμερες συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα ολοκληρώθηκαν χωρίς συμφωνία, ωστόσο κατέγραψαν ουσιαστική πρόοδο. Επισήμανε μάλιστα ότι το κλίμα στην αίθουσα ήταν αξιοσημείωτα θετικό, με τις δύο πλευρές να δείχνουν διάθεση αναζήτησης λύσεων.
Κατά τον Αμερικανό αξιωματούχο, οι συζητήσεις έφτασαν σε συγκεκριμένα και κρίσιμα σημεία, ενώ η συνάντηση της επόμενης Κυριακής αναμένεται να αξιοποιηθεί για να προχωρήσει το πλαίσιο συμφωνίας προς την τελική του έγκριση, εφόσον συνεχιστεί η ίδια δυναμική.
Στα σκαριά η συνάντηση Πούτιν-Ζελένσκι
Στο ίδιο πλαίσιο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας απευθείας συνάντησης μεταξύ των προέδρων Βλαντίμιρ Πούτιν και Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σημειώνοντας ότι, με βάση την πρόοδο που έχει σημειωθεί, μια τέτοια εξέλιξη «δεν είναι πολύ μακριά», αν και θα πρέπει να προηγηθούν επιπλέον γύροι συνομιλιών.
Διαβάστε επίσης:
- «Παραγωγική» ολοκλήρωση της τριμερούς Ουκρανίας-ΗΠΑ-Ρωσίας
- Σφυροκόπημα της Ρωσίας στην Ουκρανία εν μέσω διαπραγματεύσεων στο Αμπού Ντάμπι
- ΥΠΑΜ ΗΠΑ για Ρωσία: «Επίμονη αλλά διαχειρίσιμη απειλή για το ανατολικό μπλοκ του ΝΑΤΟ για το άμεσο μέλλον…»

