Αυτός είναι ο πρώτος ασθενής στην Ευρώπη που μολύνθηκε με κορωνοϊο – Πότε κόλλησε και γιατί αλλάζει τα δεδομένα

Must Read

Ένας 42χρονος Αλγερινός ιχθυοπώλης που είχε ζήσει πολλά χρόνια στη Γαλλία είναι ο «ασθενής μηδέν» στην Ευρώπη, ο οποίος, μάλιστα, είχε μολυνθεί από τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα εξέτασης των δειγμάτων από 24 ασθενείς που νοσηλεύτηκαν τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο και οι οποίοι είχαν βγει θετικοί στον ιό της γρίπης.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) υποστηρίζει ότι τα αποτελέσματα αυτά «δεν αποτελούν έκπληξη».

«Είναι πιθανό να υπάρχουν περισσότερα τέτοια κρούσματα», είπε νωρίτερα σήμερα σε ενημέρωση στα Ηνωμένα Έθνη στη Γενεύη ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Κριστιάν Λιντμάιερ ενθαρρύνοντας και άλλες χώρες να ελέγξουν τα αρχεία τους για τυχόν κρούσματα από τα τέλη του 2019 και προσθέτοντας ότι αυτό θα δώσει στον κόσμο «μια νέα και σαφέστερη εικόνα» της πανδημίας.

Ανεξάρτητοι ειδικοί εξέφρασαν την άποψη ότι χρειάζεται περαιτέρω έρευνα σχετικά με αυτές τις διαπιστώσεις.

Είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα

Οι επιστήμονες που εξέτασαν τα δείγματα δηλώνουν ότι είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε αν ο ασθενής, ο οποίος ταξίδεψε για τελευταία φορά στην Αλγερία τον Αύγουστο του 2019, ήταν ο «ασθενής μηδέν» της Γαλλίας.

Αλλά «ο εντοπισμός του πρώτου μολυσμένου ασθενή έχει μεγάλο επιδημιολογικό ενδιαφέρον καθώς αλλάζει δραματικά την γνώση μας σχετικά με τον SARS COV-2 (τον νέο κορωνοϊό) και την εξάπλωσή του στη χώρα», όπως έγραψαν στην έκθεσή τους στην οποία περιγράφουν με λεπτομέρεια τις διαπιστώσεις τους.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η απουσία κάποιας σύνδεσης με την Κίνα και τυχόν πρόσφατης επίσκεψής του στο εξωτερικό «υποδηλώνουν ότι η νόσος ήδη εξαπλωνόταν μεταξύ του γαλλικού πληθυσμού στο τέλος Δεκεμβρίου του 2019».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This