Τρίτη 22/6/2021

Γιατί έχουν τρελαθεί οι Βέλγοι με το «που και πότε» πρέπει να φορούν μάσκα και άλλα… παράξενα!

Δεν λείπουν οι παράξενες στιγμές του κορωνοϊού, ανά τον κόσμο. Οι Βέλγοι έχουν τρελαθεί με το πότε πρέπει να φορούν μάσκα, καθώς από την  μια περιοχή στην άλλη αλλάζουν οι… νόμοι. Στη Βρετανία μια νόμιζε πως πάχαινε επειδή έτρωγε σνακ, αλλά τελικά προέκυψε έγγυος, ενώ Κίνα μια πιτσιρίκα διαβάζει κάτω από τον πάγκο πώλησης των γονιών της, που δεν έχουν που να την αφήσουν.

  • Κοντεύουν να τρελαθούν οι κάτοικοι των Βρυξελλών από τους πολύπλοκους κανόνες για τη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους. Για παράδειγμα, στο Ετερμπέεκ η χρήση επιβάλλεται από Δευτέρα έως και Σάββατο 8.00-18.00, σε όσους είναι πάνω από 12 ετών. Όχι όμως παντού. Στην οδό Rue Gray η μάσκα επιβάλλεται μόνο ανάμεσα στους αριθμούς 1 και 17, αρκεί στη συνέχεια να μη βρεθεί κανείς σε ακτίνα 15 μέτρων από σχολείο. Τότε είναι υποχρεωτική 8.00-9.00 από Δευτέρα έως Παρασκευή. Επίσης, κάθε Τετάρτη 11.30-12.30 και Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 15.30-16.30.
  • Τα σνακ που κατανάλωνε σωρηδόν θεωρούσε υπεύθυνα για τα παραπανίσια κιλά που έβαλε μέσα στην καραντίνα η 31χρονη νοσοκόμα ψυχιατρικής κλινικής στο Σάντερλαντ της Βρετανίας Έμα Χίντμαρς. Όταν άρχισε να πονάει αφόρητα η κοιλιά, αμέσως μόλις επέστρεψε στο σπίτι από τη βάρδια στην κλινική, φοβήθηκε ότι είχε αρρωστήσει. Κατάλαβε ότι ήταν έγκυος μόνο όταν έφερε στη ζωή με τη βοήθεια του συζύγου της Ντάνιελ στην κρεβατοκάμαρά τους ένα υγιέστατο κορίτσι.
  • Ρίγη συγκίνησης έχει προκαλέσει η όρεξη για μάθηση επτάχρονης στην Κίνα, η οποία είναι αναγκασμένη να διαβάζει τα μαθήματά της κάτω από τον πάγκο πώλησης των γονιών της σε αγορά της Χουμπέι. Η Κε Ένια, σύμφωνα με την «Daily Mail», πηγαίνει στην πρώτη δημοτικού, αλλά το σχολείο της παραμένει κλειστό λόγω του κορωνοϊού. Εδώ και έναν μήνα οι γονείς της άρχισαν να εργάζονται και δεν μπορούν να την αφήσουν μόνη της στο σπίτι.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ