Ρωσικό όχι σε μεθοδεύσεις για τη «Μεγάλη Αλβανία»!

Must Read

Τα περίεργα παιχνίδια που -επιμένουν να- παίζουν στη σκακιέρα των Βαλκανίων οι ΗΠΑ, όσο όμως και η Δύση, στηλίτευε χθες η Μόσχα, αντιδρώντας εντονότατα μετά την υπογραφή, στις 2 Ιουλίου, της συμφωνίας μεταξύ Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου για τη συγκρότηση κοινών διπλωματικών αποστολών.

«Τα προκλητικά βήματα από τα Τίρανα και την Πρίστινα, τα οποία οδηγούν στην έννοια της “Μεγάλης Αλβανίας”, προκαλούν σοβαρές ανησυχίες» ανέφερε χαρακτηριστικά το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ό,τι αφορά την συμφωνία των δύο πλευρών.

«Θέλουμε να τονίσουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επιθυμούν να αντιδράσουν σε τέτοιες καταστροφικές κινήσεις, ενθαρρύνοντας την πραγματοποίηση της “Μεγάλης Αλβανίας”, η οποία είναι επιβλαβής για την περιοχή» υπογραμμιζόταν ακόμη στη ρωσική ανακοίνωση, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass.

Εξάλλου, χθες γινόταν γνωστό μέσω των διεθνών μέσων ενημέρωσης πως η κυβέρνηση του Κοσόβου δεν παρείχε άδεια εισόδου τόσο στον υπουργό Άμυνας της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούλιν όσο όμως και σε αντιπροσωπία του τομέα υγείας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Σέρβος υπουργός είχε προγραμματίσει επίσκεψη στο νοσοκομειακό κέντρο στη βόρεια Μιτρόβιτσα, συνοδευόμενος από στελέχη του υγειονομικού και διοικητές στρατιωτικών νοσοκομείων. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του Σέρβου υπουργού, η Πρίστινα απάντησε ότι «δεν είναι σε θέση να ικανοποιήσει αίτημα εισόδου αντιπροσωπίας του υπουργείου Αμυνας της Σερβίας, με επικεφαλής τον υπουργό Αλεξάνταρ Βούλιν», χωρίς όμως οι Κοσοβάροι να δίνουν μια πειστική εξήγηση.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι η επίσκεψη είχε ανθρωπιστικό χαρακτήρα και η άρνηση της κυβέρνησης του Κοσόβου να επιτρέψει την πραγματοποίησή της αποτελεί παραβίαση της συμφωνίας των Βρυξελλών του 2013 που διευθετεί τέτοια θέματα.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Ιουλίου ο σύμβουλος του ΥΠΕΞ του Κοσόβου Μπεχτζέτ Πατσόλι προκλητικά είχε προαναγγείλει από τα μέσα κοινωνική δικτύωσης ότι στο μέλλον δεν θα επιτρέπεται σε Σέρβους πολιτικούς να επισκέπτονται το βόρειο Κόσοβο, όπου ο σερβικός πληθυσμός αποτελεί πλειοψηφία, διότι «με τη συμπεριφορά τους προκαλούν ένταση στην περιοχή».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This