Ιστορικό ρεκόρ ανεργίας στις ΗΠΑ: 20.500.000 νέοι άνεργοι μόνο τον Απρίλιο!

Must Read

Βαρύτατα πληγωμένη φαίνεται ότι θα βγει από τη μάχη κατά της πανδημίας του νέου κορωνοϊού η ισχυρότερη οικονομία στον κόσμο, η αμερικανική, καθώς τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας προκαλούν απανωτά σοκ!

Σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση απασχόλησης του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας, τον Απρίλιο στις ΗΠΑ έχασαν τη δουλειά τους 20.500.000 εργαζόμενοι, στατιστικό που σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη μείωση στον αριθμό των μισθωτών εργαζομένων από τη Μεγάλη Υφεση της δεκαετίας του 1930!

Συγχρόνως, το ποσοστό της ανεργίας σκαρφάλωσε τον περασμένο μήνα στο 14,7%, καταρρίπτοντας επίσης το μεταπολεμικό ρεκόρ του 10,8% που σημειώθηκε τον Νοέμβριο του 1982.

Όπως είναι αναμενόμενο, στα δεδομένα αυτά το επόμενο διάστημα θα έρθουν να προστεθούν και τα στοιχεία -για τα οποία ήδη υπάρχει καταγραφή- αναφορικά με τις καταναλωτικές δαπάνες, τις επενδύσεις των επιχειρήσεων, το εμπόριο, την παραγωγικότητα και την αγορά κατοικίας.

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης σχολίαζαν την Παρασκευή πως η οικονομική κρίση δημιουργεί προβλήματα στην υποψηφιότητα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο. Ως εκ τούτου, ο ισχυρός άνδρας της χώρας διαμήνυε χθες πως η κυβέρνησή του δεν πρόκειται να μείνει άπραγη, καθώς εξετάζει να προβεί στη λήψη περισσότερων οικονομικών μέτρων, ώστε να διατεθεί άμεσα βοήθεια στους πληττόμενους από την κρίση που προκαλεί η πανδημία.

«Τα πράγματα μπορεί να εξελιχθούν έτσι. Πρέπει να βοηθάμε τους ανθρώπους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τραμπ, απαντώντας σε ερώτηση για την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, αλλά και για πιθανά οικονομικά μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης του κορωνοϊού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This