Θύελλα αντιδράσεων για την πρόταση Νετανιάχου να εμφυτευτούν μικροτσίπ στα παιδιά

Must Read

Οργή των πολιτών αλλά και αντίδραση στην επιστημονική κοινότητα του Ισραήλ, προκάλεσε η δήλωση του πρωθυπουργού Μπένιαμιν Νετανιάχου που πρότεινε την εμφύτευση μικροτσίπ στα παιδιά. 

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, ο Νετανιάχου πρότεινε στο υπουργείο Υγείας να εμφυτευτούν ειδικοί αισθητήρες στους μαθητές μετά την χαλάρωση μέτρων για τον κορωνοϊό, ούτως ώστε να ελέγχεται η κίνησή τους και να χτυπάει ένα είδος συναγερμού, όταν πλησιάσουν σε συμμαθητές τους.

«Μίλησα με επικεφαλής της τεχνολογίας, προκειμένου να βρούμε μέτρα, στα οποία το Ισραήλ είναι καλό, όπως οι αισθητήρες. Για παράδειγμα, κάθε άτομο, κάθε παιδί -το θέλω πρώτα σε παιδιά- να έχει έναν αισθητήρα που θα χτυπά συναγερμό κάθε φορά που πλησιάζεις πολύ κοντά, όπως αυτοί στα αυτοκίνητα…» πρότεινε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

Σενάριο επιστημονικής φαντασίας και επικίνδυνο

Απαντώντας σε αυτή την πρόταση, ένας από τους ειδικούς της επιστημονικής κοινότητας, ο Εινάτ Μερόν ξεκαθάρισε: «Θα είναι δύσκολο να το κάνουμε σε πάνω από ένα εκατομμύριο παιδιά που επιστρέφουν στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, με σκοπό να εξασφαλίσουμε πως ο ένας μαθητής θα κάθεται σε απόσταση ενός μέτρου από τον άλλο. Είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας και επικίνδυνο. Θεωρητικά κατανοώ την ιδέα πίσω από αυτό, αλλά αυτά τα μικροτσίπ που υπάρχουν σε οχήματα, είναι διαφορετικά από αυτά που είναι κατάλληλα για ανθρώπους. Η εμφύτευση τσιπ σε παιδιά δεν θα έχει περάσει κανένα τεστ, ούτε σε πρακτικό ούτε σε νομικό επίπεδο».

Η Jerusalem Post αναφέρει ότι πολλοί πολίτες εκφράζουν φόβους πως το Κράτος θα υποκλέπτει προσωπικές πληροφορίες από τους αισθητήρες, ενώ ο ειδικός σε θέματα του διαδικτύου υπογράμμισε ότι υπάρχει κίνδυνος να εντοπίσει κάποιος παιδεραστής το θύμα του και να φτάσει στην τοποθεσία που βρίσκεται το παιδί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This