Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

Έρευνα του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ: Η δουλειά από το σπίτι λόγω της πανδημίας είναι πιο… αποδοτική!

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Η τηλεργασία τελικά κάνει καλό στον όγκο αλλά και την ποιότητα δουλειάς που βγάζει κανείς, υποστηρίζουν ερευνητές του πανεπιστημίου του Μόντρεαλ στον Καναδά που διαπίστωσαν ότι η εργασία από το σπίτι εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19 έχει κάνει την πλειοψηφία των εργαζομένων πιο αποδοτικούς.

Η έρευνα βασίστηκε στις απαντήσεις περισσότερων από 1.600 ατόμων στο Κεμπέκ του Καναδά. Από τους συμμετέχοντες τα δυο τρίτα ήταν γυναίκες και το ένα τρίτο άντρες, το 85% είχε πτυχίο πανεπιστημίου, καθώς επίσης το 85% ήταν 40 ετών. Το ένα τρίτο όσων απάντησαν στο ερωτηματολόγιο των ερευνητών δήλωσαν ότι με την τηλεργασία αισθάνονται πως η αποδοτικότητά τους είναι μεγαλύτερη σε σχέση με όταν εργάζονταν στο γραφείο.

Μάλιστα αυτό συνέβη παρόλο που οι μισοί από τους συμμετέχοντες ήταν υποχρεωμένοι να μοιράζονται τον ηλεκτρονικό υπολογιστή με άλλο μέλος της οικογένειας που εργαζόταν από απόσταση. Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων δήλωσε ότι αποδίδει καλύτερα διότι διαχειρίζονται πιο αποτελεσματικά το πέρασμα του χρόνου και τον όγκο της δουλειάς που καλούνται να βγάλουν.

Από την άλλη υπήρξε και ένα μικρότερο ποσοστό εργαζομένων που απάντησε ότι η αποδοτικότητά του έχει μειωθεί με την τηλεργασία.

Όπως εξηγεί η επικεφαλής των ερευνητών Τάνια Σάμπα πρόκειται για εργαζόμενους που εξαρτώνται από άλλους συναδέλφους τους για να φέρουν σε πέρας την εργασίας τους. Φαίνεται ότι σε αυτή την περίπτωση μπορεί να προκύψουν προβλήματα συντονισμού, που προκαλούν καθυστερήσεις.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ