Σάββατο 19/6/2021

Υπάλληλος των βρετανικών σιδηροδρόμων, την οποία είχε… φτύσει επιβάτης, πέθανε από τη νόσο

Υπάλληλος στα εκδοτήρια εισιτηρίων των βρετανικών σιδηροδρόμων πέθανε από τη νόσο Covid-19, έχοντας, πιθανότατα, αρρωστήσει εξαιτίας επιβάτη, ο οποίος την είχε… φτύσει στο πρόσωπο, λέγοντάς της πως έχει κορωνοϊό!

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, η 47χρονη Belly Mujinga βρισκόταν το Μάρτιο σε αίθουσα του σιδηροδρομικού σταθμού της Βικτόρια, στο νοτιοδυτικό Λονδίνο, όταν ένας πολίτης, ο οποίος είπε ότι έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό, έφτυσε την ίδια και μια συνάδελφό της και έβηξε στο πρόσωπό τους! Μέσα σε λίγες μόλις ημέρες και οι δύο γυναίκες βρέθηκαν θετικές στη νόσο.

Η Mujinga, η οποία ήδη έπασχε από κάποιο νόσημα του αναπνευστικού, εισήχθη στο νοσοκομείο Barnet και της τοποθετήθηκε αναπνευστήρας, αλλά στις 5 Απριλίου, 14 ημέρες μετά το περιστατικό, κατέληξε, σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδικάτου TSSA (Transport Salaried Staffs Association), που εκπροσωπεί τους μισθωτούς του κλάδου των συγκοινωνιών.

Προσφυγή στη δικαιοσύνη

Παράλληλα, το συνδικάτο ανέφερε το περιστατικό στην Επιθεώρηση Εργασίας των Βρετανικών Σιδηροδρόμων και του Οδικού Δικτύου για να ερευνηθεί, ενώ βρίσκεται και σε συνεννόηση με δικηγόρους, για να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου, Μανουέλ Κορτές, δήλωσε: «Ως ευάλωτο άτομο που ανήκε στην κατηγορία υψηλού κινδύνου και με γνωστή την πάθησή της στον εργοδότη της, εγείρονται ερωτήματα ως προς το γιατί η Belly δεν είχε απομακρυνθεί από τις αρχές της πανδημίας από την πρώτη γραμμή. Αντί να μιλάει για χαλάρωση των περιορισμών, η κυβέρνηση θα πρέπει να εξασφαλίσει ότι έχουν ληφθεί τα σωστά μέτρα προστασίας, ώστε να μη χαθούν άλλες ζωές. Όποιος είναι ευάλωτος θα πρέπει να παραμένει στο σπίτι του και σε όποιες περιπτώσεις είναι εφικτή θα πρέπει να επιλέγεται η τηλεργασία».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ